S-a deschis Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din Baia Mare

Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din Baia Mare a fost renovat, iar pentru realizarea lucrărilor au pus umărul muncitori și personal de specialitate, dar și tineri din locuințele protejate, precum și voluntari, anunță administrația județeană. De ieri, Centrul de Zi este funcțional.

La eveniment a fost prezent, alături de conducerea DGASPC Maramureș, vicepreședintele Consiliului Județean, Doru Lazăr: “Am rămas impresionat în primul rând de acești oameni frumoși, care desfășoară aici diverse activități împreună cu personalul de specialitate. Mă bucur că am reușit să le asigurăm, prin eforturile DGASPC Maramureș, condiții bune în care să continue zilnic activitățile de la centru. Consiliul Județean Maramureș va fi întotdeauna un partener al DGASPC, pentru ca toți copiii, tinerii și adulții cu dizabilități să se bucure de condiții optime în centrele sociale în care sunt găzduiți”.

Și Directorul general al DGASPC Maramureș, Alina Coste-Mădăras, a vorbit despre importanța asigurării unor condiții optime tuturor persoanelor din centrele rezidențiale.

Activitățile principale de reabilitare care vor fi desfășurate în acest centru sunt: kinetoterapia, artterapia, meloterapia, terapia ocupațională, deprinderile de viață independentă, stimularea psiho-senzorio-motorie, dezvoltarea aptitudinilor cognitive, deprinderilor zilnice de comunicare, mobilitate, autoîngrijire, autogospodărire și interacțiune, activități de tip vocațional și ocupațional.

Centrul de Zi pentru Persoane Adulte Griviței este înființat și administrat de DGASPC Maramureș, are sediul în Baia Mare, strada Griviței nr. 37 și funcționează zilnic. Inaugurarea a avut loc ieri, 24 iunie 2022.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!