GALERIE FOTO-Container cu fecale umane la o platformă din Baia Mare. 295 de containere neigienizate. Atât valorăm?

Revenim pe subiectul pubelelor reamplasate de DRUSAL pe domeniul public cu un fapt care știm că nu este plăcut vizual însă dorim să vă arătăm câteva fotografii cu ”igienizarea fără cusur” realizată de operatorul de salubrizare.

Dacă vă mai amintiți Ziarul de Maramureș a prezentat în 31 decembrie 2021 câteva informații legate de ridicarea containerelor și golirea acestora pe domeniul public cu reținerea adecvată pentru motivația acțiunii care ne ridica mari semne de întrebare…Și am avut atunci dreptate! Întrebat la acea data de ce sunt ridicate recipientele, Mihai Apan, managerul SC DRUSAL a declarat pentru redacția noastră: ”Pentru că acum am găsit o oportunitate să o facem. Serviciul este suspendat contractul este în derulare și ne dă voie să executăm activitatea, să oblige autoritatea contractantă să ne plătească în anumiți termeni pentru această activitate.”

În urma dispoziției date de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în data de 8 ianuarie 2022, polițiștii locali au început să verifice și să monitorizeze modul în care s-a făcut repunerea pe domeniul public a acestor recipiente de colectare a deșeurilor menajere, provenite din construcții etc.

Rezumăm din ce s-a constatat:

-containere amplasate în incinta platformelor igienizate: 44 de bucăți
– containere amplasate în incinta platformelor neigienizate: 295 de bucăți
– containere amplasate în incinta platformelor degradate/deteriorate: 5 bucăți
-platforme de colectare a resturilor menajere igienizate interior și exterior: 119 platforme
– platforme de colectare a resturilor menajere neigienizate interior și exterior: 52 de platforme
-total număr containere necesare la platformele complet utilate: 746 de bucăți
-total număr containere existente efectiv la platforme: 613 bucăți
-total număr containere lipsă pentru platformele complet utilate: 133 de bucăți

Fotografiile sunt probe indubitabile în acest caz, mai ales cele cu fecale umane acum, în vreme de pandemie. Nici nouă nu ne-a venit să credem de ce ne-a fost dat să vedem… E de noaptea minții… Indiferent de cum au ajuns acolo, angajații de la DRUSAL ar fi trebuit să ia acel container și să nu-l lase pe platformă. Știm că e… grețos… și mai știm și că e greu de crezut pentru o seamă…

Avem pretenții la plată de 100%, dar munca o prestăm doar parțial deoarece segmentul de igienizare nu a fost respectat. V-a emite DRUSAL factură pentru această activitate?

În secolul XXI suntem tratați noi, platnicii, precum în Epoca Bronzului, de firma pe care noi o plătim. Scuzele sunt de prisos și nu sunt de acceptat în cazul de față. Probabil, atât valorăm… pentru băimăreni e bine oricum…

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!