Viceprimarul Zsolt Pap militează pentru reabilitarea Casei Iancu de Hudendoara din Baia Mare - Ziarul de Maramures

Viceprimarul Zsolt Pap militează pentru reabilitarea Casei Iancu de Hudendoara din Baia Mare

Viceprimarul Zsolt Pap militează pentru reabilitarea Casei Iancu de Hunedoara din Baia Mare, care se află în stare destul de avansată de degradare.

Pentru salvarea clădirii lipsesc doar banii care trebuiesc investiți. Astfel că, viceprimarul Municipiului Baia Mare speră ca aleșii locali să sprijine acest proiect, iar în acest an să fie alocate fondurile necesare pentru reabilitarea casei.

Pap Zsolt István, viceprimarul Municipiului Baia Mare: ”Avem obligația de a ne respecta și promova valorile, în cazul de față fiind vorba de cea mai veche clădire civilă din Baia Mare, Casa Elisabeta (sau cum mai este cunoscută, casa Iancu de Hunedoara). De la începutul mandatului meu, am făcut demersuri pentru a putea începe lucrările de reabilitare (în condițiile actuale pot spune că lucrările de salvare a clădirii). Acum am ajuns la faza în care avem proiectul de reabilitare, devizul final, ceea ce ne lipsește fiind alocarea bugetară aferentă lucrărilor. De aceea una din condițiile pe care le pune UDMR la votarea bugetului pe 2024 va fi includerea pe lista de investiții a acestor lucrări, respectiv alocarea sumelor necesare începerii lucrărilor de reabilitare. Avem obligația să ne respectăm trecutul și valorile.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!