Relasansarea economică a Orașului Baia Sprie. Industrie SMART, învățământ profesional - Ziarul de Maramures

Relasansarea economică a Orașului Baia Sprie. Industrie SMART, învățământ profesional

Săptămâna trecută, în Satu Nou de Sus, pe locația viitorului campus educațional, s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Realizare Campus profesional integrat in Regiunea de Nord-Vest”.

În prezența Ministrului Educației, doamna Ligia Deca și a preşedintelui CJ Maramureș, Ionel Bogdan s-a certificat construcția pe raza orașului Baia Sprie a unui campus dedicat învățământului dual care îmbină învățământul profesional și tehnic cu practica la operatorii econimici interesați de a atrage elevii spre formarea practică și o potențială angajare în urma practicii.

”Campusul vine în completarea parcului industrial inteligent pentru care CJ Maramureș a câștigat finanțare. Va fi o investiție cu un buget total de 126 mil lei, din care finanțare PNRR de 100 mil lei, cu o contribuție a CJ Maramureș de 26 milioane lei. Campusul va include 1 unitate de învățământ, 6 corpuri de cazare, 1 sală de sport, 1 bazin de înot și 1 parc. Parteneri și beneficiari în proiect vor fi și copiii noștri, elevi ai Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, filiera tehnică și profesională. Ne bucurăm că alături de Consiliul Local Baia Sprie am decis să acceptăm propunerile de dezvoltare înaintate de președintele CJ Maramureș și aceste proiecte de dezvoltare se întâmplă în Baia Sprie. Am deschis cu viziune usa dezvoltării orașului nostru și vom beneficia în scurt timp de tot ceea ce merităm, atât noi, adulții, cât și copiii noștri”, a declarat Alin Sebastian Bîrda, primarul orașului Baia Sprie.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!