Breaking News

Maria Ressa, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, a fost achitată de evaziune fiscală

Jurnalista filipineză laureată a Premiului Nobel pentru Pace Maria Ressa a fost achitată marţi, la Manila, de ultima acuzaţie de evaziune fiscală pentru care era urmărită penal, relatează AFP și Agerpres.

Maria Ressa, 59 de ani, co-laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 2021 împreună cu rusul Dmitri Muratov, a zâmbit când judecătorul a citit verdictul în sala de judecată. Ea s-a confruntat cu numeroase acuzaţii în timpul fostului preşedinte filipinez Rodrigo Duterte (2016-2022) ale cărui politici sângeroase antidrog le-a criticat cu virulenţă.

Maria Ressa şi Rappler, site de ştiri online pe care l-a fondat, s-au confruntat cu cinci acuzaţii de evaziune fiscală din partea guvernului Duterte după vânzarea în 2015 de certificate de depozit, o modalitate prin care întreprinderile pot strânge fonduri de la investitorii străini.

În ianuarie, o instanţă a achitat-o de primele patru acuzaţii, iar o altă instanţă a exonerat-o marţi de a cincea. În pofida acestor victorii judiciare, viitorul Mariei Ressa şi al site-ului Rappler rămâne incert, deoarece se confruntă cu alte două procese.

Jurnalista filipineză Maria Ressa şi Dmitri Muratov au fost distinşi cu Premiul Nobel pentru Pace 2021 pentru lupta lor în favoarea libertăţii de exprimare în ţările lor.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!