(VIDEO)FILMARE în APARTAMENTUL unei FAMILII din blocul SEMILUNĂ. Ce face primarul Cătălin Cherecheș?

Un proiect care a fost întâmpinat cu bucurie de locatorii blocului Semilună din Baia Mare le-a transformat viața într-un coșmar real. La fiecare ploaie oamenii sunt nevoiți să stea cu prosoape sau oale pentru a aduna apa care intră pe la geamurile termopan schimbate.

În timpul ultimei emisiune live realizată în prezența consilierului local Bogdănel Gavra, o familie care locuiește în blocul SEMILUNĂ i-a trimis alesului un sms în care-l ruga să-i ajute.

CELE MAI ELOCVENTE SUNT FILMARILE pe care vă invităm SĂ LE URMĂRIȚI

Bogdănel Gavra, consilier local: ”Am fost și am văzut personal situația din blocul ”Semilună” și pot să confirm că sesizările locatarilor disperați sunt reale și stringente. Soluția de maximă urgență este ca executivul primăriei băimărene să se implice urgent în evaluarea lucrărilor, inspectorii de specialitate să verifice cu maximă exigență toate neregulile existente la cele 26 de blocuri aflate în lucru iar constructorul/constructorii să le remedieze până la instalarea iernii. Nu este vina locatarilor că nu există meseriași suficienți și competenți la firmele de construcții, Primăria fiind însă responsabilă că nu a urmărit și monitorizat proiectul, luând măsuri la momentul primelor sesizări de noncalitate. Remedierea lucrărilor necorespunzătoare este prioritară și importantă, atât pentru executiv cât și pentru cetățeni, necesitând rezolvare competentă și urgentă iar pe viitor, trebuie stabilite criterii mult mai ferme și severe, atunci când se alocă lucrări firmelor care participă la licitațiile publice. Trebuie de urgență ca UIP de proiect să meargă la fața locului, să constate pagubele propuse iar firma să suporte pierderile oamenilor mai ales că sunt și locuitori care și-au renovat apartamentul de 2 luni.”

Proiectul ar fi trebuit să aducă un confort oamenilor din blocul SEMILUNĂ. Lucrarea făcută prost le-a transformat viața într-un calvar.


Bogdănel Gavra, consilier local: ”Un proiect cu finanțare europeană care trebuia să asigure confort și o nouă calitate a vieții pentru băimăreni s-a transformat într-un dezastru pentru zeci de familii care suportă în mod nemeritat consecințele. Termoizolația blocurilor este realizată necorespunzător, etanșeizarea este greșită, apa întră în locuințe și afectează mobilierul, pardoseala și microclimatul interior prin umezeala, condensul, mucegaiul și infiltrațiile produse.”

Ce face primarul Cătălin Cherecheș? De ce nu se ocupă îndeaproape ca aceste proiecte, care sunt destinate băimărenilor, indiferent că vorbim de școli sau blocuri de locuințe, ca să se deruleze în condiții optime. De ce sursele noastre ne spun că nu sunt plătiți constructorii și sunt înregistrate datorii?

Așa iubiți Baia Mare și băimărenii, dl. primar Cherecheș? Aceasta este aprecierea dumneavoastră față de locatarii din blocul SEMILUNĂ, școli, grădinițe, licee, unde copiii au stat cu lanternele telefoanelor pornite ca să poată ține orele? Căci da, dragi băimăreni, sunt grădinițe, școli și licee care nu pot funcționa la capacitate maximă și copiii merg la cursuri și după-masa pentru că nu i-a păsat edilului că începe școala și lucrările trebuiesc finalizate!

CELE MAI ELOCVENTE SUNT FILMARILE pe care vă invităm SĂ LE URMĂRIȚI

Ce face primarul Cătălin Cherecheș? Vă dăm noi un răspuns parțial, organizează Sărbătoarea Castanelor cu 2,4 milioane de lei și vă spune clar și răspicat pe pagina dansului de Facebook că sunt bani. Dacă sunt bani, de ce nu semnează facturile ca să se poată face plățile?

Ceea ce face consilierul local Bogdănel Gavra ar trebui să facă primarul, respectiv, să meargă la familiile din blocul SEMILUNĂ să vadă dezastrul produs locatarilor și să ia măsuri urgente. Din păcate…nu e cine! Dacă ești un bun orator nu înseamnă că ești și un om practic bun, iar acest fapt este vizibil. Îl vedem cu toții, iar cei care nu văd să-și caște bine ochii…

Vă dorim o Sărbătoare a Castanelor plăcută, dl primar Cherecheș! Locatarii din blocul SEMILUNĂ, imobil pe care ați dorit să zugrăviți cele două inimi roșu-albastru, nu o vor avea…Afară, plouă!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!