Auto-F1: Lewis Hamilton ar putea deveni cetățean de onoare al Braziliei

Pilotul britanic Lewis Hamilton, septuplu campion mondial de Formula 1, a declarat miercuri că doreşte să petreacă mai mult timp în Brazilia şi a indicat că ar fi „onorat” să devină cetăţean de onoare al acestei ţări, aşa cum a propus un politician brazilian, informează Reuters și Agerpres.

Hamilton s-a aflat săptămâna aceasta la Sao Paulo pentru a ţine un discurs în cadrul unui eveniment axat pe afaceri şi transformare digitală. Printre oratorii anteriori ai evenimentului VTEX Day se numără fostul preşedinte american Barack Obama, omul de afaceri britanic Richard Branson sau fostul preşedinte brazilian Fernando Henrique Cardoso.

„Vreau să petrec mai mult timp în Brazilia, este o cultură atât de frumoasă. Am mers doar la Rio şi Sao Paulo, dar aş vrea să revin de Crăciun, de Anul Nou sau ceva de gestul ăsta. Neymar (vedeta selecţionatei de fotbal a Braziliei – n.red.) m-a invitat în fiecare an, la fel şi Gabriel (Medina, un surfer profesionist), însă nu am avut niciodată ocazia…. Aştept paşaportul meu brazilian”, a spus Hamilton.

Un proiect care vizează acordarea titlului de cetăţean de onoare pilotului brazilian se află la camera inferioară a Parlamentului brazilian, dar nu a fost încă votat. Această iniţiativă îi aparţine unui membru al Congresului, Andre Figuereido, şi a fost făcută după Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei de anul trecut, în cursul căruia Lewis Hamilton a fluturat drapelul Braziliei după victoria sa pe circuitul Interlagos de lângă Sao Paulo, unde spectatorii i-au scandat numele, titrează Agerpres.

Hamilton, care s-a declarat „onorat” de posibilitatea de a deveni cetăţean de onoare al Braziliei, a afirmat mereu că regretatul pilot brazilian Ayrton Senna a fost idolul său din copilărie.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!