Auto-F1: Nyck de Vries, în locul lui Hamilton în prima sesiune de antrenamente libere pentru MP al Franţei

Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial de Formula 1, nu va participa vineri la prima sesiune de antrenamente libere pentru Marele Premiu al Franţei, locul său la Mercedes urmând să fie luat de pilotul de rezervă Nyck de Vries, informează DPA și Agerpres.

“Nyck îl înlocuieşte pe Lewis la primele antrenamente din acest weekend, ca parte a sesiunilor alocate pentru tinerii piloţi în acest an. Aşadar, aşteptăm cu nerăbdare să vedem cum se descurcă”, a declarat miercuri şeful echipei Mercedes, Toto Wolff.

Fiecare echipă le permite piloţilor tineri şi fără experienţă două sesiuni de antrenament de F1 pe parcursul unui sezon. Coechipierul lui Hamilton, George Russell, nu va participa la o sesiune mai târziu în cursul acestui sezon.

De Vries, 27 de ani, este campion în Formula 2 în 2019, iar anul trecut a câştigat titlul mondial în Formula E pentru Mercedes. El şi-a făcut debutul la antrenamentele F1 la începutul acestui sezon la MP al Spaniei, luându-i locul lui Alex Albon la Williams.

Hamilton va concura în al 300-lea MP din carieră în Franţa, iar Wolff este încrezător că Mercedes poate lupta din nou pentru podium după ce a terminat pe locul 3 în ultimele patru curse şi a redus diferenţa faţă de Red Bull şi Ferrari.

“Am urcat de trei ori pe podium în primele şapte curse, iar acum am reuşit asta de patru ori în ultimele patru curse. Sunt mulţumit de impulsul pe care îl construim şi asta reflectă efortul uriaş al echipei”, a spus Wolff.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!