Baschet: Slovenia, Italia, Germania şi Cehia, calificate la JO de la Tokyo - Ziarul de Maramures

Baschet: Slovenia, Italia, Germania şi Cehia, calificate la JO de la Tokyo

Selecţionatele Sloveniei, Italiei, Germaniei şi Cehiei au obţinut ultimele bilete pentru turneul de baschet masculin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august), după ce au reuşit să câştige turneele de calificare organizate în „bulele sanitare” de la Kanuas (Lituania), Split (Croaţia), Belgrad (Serbia) şi Victoria (Canada), scrie Agerpres.

Campioana europeană Slovenia, condusă de starul Luka Doncic, a învins cu scorul de 96-85 echipa Lituaniei, la Kaunas. După o primă repriză echilibrată (52-52), slovenii au mărit ritmul jocului şi s-au impus în final la o diferenţă de 11 puncte. Doncic a fost cel mai bun om de pe teren, reuşind o „triplă dublă” (31 puncte, 11 recuperări şi 13 assist-uri), graţie căreia şi-a propulsat echipa către Tokyo.

La Belgrad, Italia a dispus în finală de vicecampioana olimpică Serbia cu 102-95, dar scorul nu reflectă realitatea de pe parchet, în condiţiile în care italienii au dominat jocul cu autoritate, având un avans de 12 puncte la pauză. Sârbii nu l-au avut însă la dispoziţie pe Luka Jokic, cel mai bun jucător al sezonului în NBA, care a declarat forfait pentru acest turneu, din cauza oboselii, precizează Reuters.

Echipa Germaniei a produs surpriza în turneul de la Split, reuşind să învingă în finală Brazilia cu 75-64. Moritz Wagner, pivotul echipei americane Orlando Magic, a înscris 28 de puncte pentru învingători, în timp ce de la sud-americani s-a remarcat veteranul Anderson Varejao (38 ani), autorul a 14 puncte.

Turneul găzduit de oraşul canadian Victoria s-a încheiat cu victoria echipei Cehiei, învingătoare cu 97-72 în faţa Greciei. Cehii, care au eliminat în semifinale Canada (103-101), echipă care a avut în lotul său mai mulţi jucători din NBA, vor evolua la JO în aceeaşi grupă cu Statele Unite, deţinătoarea titlului olimpic.

Iată componenţa grupelor turneului olimpic de baschet masculin de la Tokyo:

GRUPA A: Iran, Franţa, Statele Unite (campioana olimpică en titre), Cehia

GRUPA B: Australia, Nigeria, Germania, Italia

GRUPA C: Argentina, Japonia, Spania, Slovenia

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!