Handbal feminin: România şi-a aflat adversarele de la Campionatele Europene-Under-17 şi Under-19 - Ziarul de Maramures

Handbal feminin: România şi-a aflat adversarele de la Campionatele Europene-Under-17 şi Under-19

România şi-a aflat adversarele de la Campionatele Europene de handbal feminin din acest an, Under-17 şi Under-19, în urma tragerilor la sorţi efectuate miercuri la Viena, relatează Agerpres.

La EHF EURO U-17, turneul final va avea loc la Podgorica (Muntenegru), în perioada 5-15 august, iar România va face parte din Grupa D, alături de Franţa, Germania şi Cehia.

Echipa gazdă, Muntenegru, a fost repartizată în Grupa A, alături de Austria, Elveţia şi Danemarca, o ţară cu tradiţie în handbalul juvenil. Norvegia, care a obţinut în 1992 primul titlu continental la această categorie de vârstă, va înfrunta Ungaria, ultima campioană, în 2019, când a obţinut şi titlul la categoria U19. Din Grupa C mai fac parte Slovacia şi Portugalia. Grupa B este alcătuită din Suedia, Rusia, Slovenia şi Croaţia.

La Campionatul European Under-19, România va evolua în Grupa D, alături de Ungaria, deţinătoarea titlului, Norvegia şi Cehia. Turneul final va fi găzduit de Celje (Slovenia), în perioada 8-18 iulie.

Echipa gazdă, Slovenia, a fost repartizată în Grupa A, alături de Danemarca, echipă titrată la acest nivel, Germania şi Elveţia.

Suedia, vicecampioană european U17 în urmă cu doi ani, în acelaşi loc, va evolua cu aceeaşi generaţie în Grupa B, alături de Slovacia, Portugalia şi Rusia, o altă pretendentă constantă la medalii.

În Grupa C se află Franţa, Austria, Muntenegru, Croaţia.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!