Adrian Petrea: Dubla manșă cu Famagusta va fi mai grea decât cea cu Strovolou (INTERVIU) - Ziarul de Maramures

Adrian Petrea: Dubla manșă cu Famagusta va fi mai grea decât cea cu Strovolou (INTERVIU)

Echipa masculină de handbal a CS Minaur Baia Mare este singura grupare din țara noastră care este încă angrenată în competițiile europene intercluburi, mai exact în sferturile de finală ale EHF European Cup. Advesara echipei noastre în sferturi este Sabbianco Anorthosis Famagusta, din Cipru, se află la primul ei sezon european în cei 22 de ani de existență, scrie minaur.ro.

Prima partidă va avea loc sâmbătă, 20 martie, ora 15.00, în Sala Polivalentă “Lascăr Pană”, urmând ca returul să aibă loc o săptămână mai târziu, la Nicosia.

Adrian Petrea, antrenor principal la CS Minaur vine cu câteva informații date prin intermediul unui interviu.

Reporter: Cu emoții, fără emoții, înaintea meciului de sâmbătă?

Adrian Petrea: Nu pot să spun că nu sunt emoții. Sunt la fiecare meci, chiar și la cele amicale. Într-adevăr, este un meci important pentru noi, pentru că obiectivul nostru este să ne calificăm mai departe. Pentru asta trebuie să ne folosim sâmbătă de avantajul terenului propriu și, din punctul meu de vedere, ar trebui să tranșăm calificarea de la meciul tur. Mai departe, pot spune că băieții sunt conectați sută la sută la miza acestei duble. Problemele de lot, încet încet sperăm să le reglementăm. Sperăm ca până la ora meciului să putem aduce jucătorii într-o formă sportivă cât mai bună.

R: Sabbianco este în acest moment lideră în campionatul cipriot, având doar victorii. În mod cert este clar peste Parnassos Strovolou, echipă cu care au jucat în 16-imile de finală.

– Sigur, informațiile astea le avem, le-am transmis și băieților. Famagusta este lider în Cipru, investițiile au fost mai mari acolo decât la Parnassos, de aceea știm că dubla manșă va fi mai grea decât cea dubla cu Strovolou. Meciurile nu vor semăna, cu siguranță.

R: Aveți un program foarte încărcat în perioada următoare, pentru că sunt și meciurile de campionat.

– Da, așa este, programul este foarte încărcat. În 20 martie jucăm prima manșă din EHF European Cup, apoi pe 23 jucăm în Liga Zimbrilor cu Botoșani, vine returul în Cipru. Apoi, pe 1 și 2 aprilie avem alte două etape din Liga Zimbrilor, iar în intervalul 6-10 aprilie alte trei etape. Un program greu și trebuie să ne gândim cum să ținem echipa la parametrii fizici optimi.

R: În acest sezon, în Liga Zimbrilor nu se mai joacă play-off. Astfel, un obiectiv pentru Minaur ar fi un loc între primele cinci? Momentan suntem pe locul 5. Există o distanță între noi și locul 6 (de șase puncte) și avem o restanță, cu Bacău.

– Obiectivul nostru este un loc cât mai sus. Eu cred că la ora actuală un obiectiv îndrăznet este să ne clasăm pe locurile 3-4-5. Mai sunt însă multe meciuri de jucat. Ne va fi greu, pentru că din lot lipsesc și vor lipsi câțiva jucători foarte importanți, cum ar fi Toledo, Csepreghi, Buzogany, în timp ce Edimilson Andrade a plecat acasă. Va fi greu, dar noi nu ne dăm la o parte. Vom juca orice meci la victorie.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!