4 medalii câștigate de atleții maramureșeni la World Masters Athletics Indoor Championships - Ziarul de Maramures

4 medalii câștigate de atleții maramureșeni la World Masters Athletics Indoor Championships

Cei 4.143 de atleți masters reprezentând 88 de națiuni de pe întreg globul au spus adio, weekendul trecut, ediției din acest an a World Masters Athletics Indoor Championships.

La competiția supremă găzduită de orașul cu peste 205.000 de locuitori, Torun (unul din cele două capitale ale Voievodatului Cujavie Pomerania), au participat și un număr de șase atleți masters maramureșeni, atleți ce au întregit lotul de 57 de sportivi ai României.

Bilanțul total al celor șase sportivi ai județului nostru este de 4 medalii (1 de aur, 1 de argint și 2 bronz), bilanțul pe națiuni situând România pe poziția a 32 din totalul celor 55 de națiuni ce au urcat pe podium, cu un total de 14 medalii (2 de aur, 5 de argint și 7 de bronz).

Cea mai strălucitoare medalie cea de aur a fost obținută de Nicoleta Marinela Sasu (F 35 ani) la proba de 8.000 de metri cross country cu echipa României, din care au mai făcut parte Ana Maria Iuga și Alexandra Romanciuc. La această probă componenta A.C.S.Athletic Târgu Lăpuș a reușit un loc 5 la individual, sosind cu timpul de 40:46 a 6 în proba de 10 km alergare pe șosea.

Cel mai longeviv sportiv din lotul maramureșean profesorul Iosif Hecico (M 85 ani) legitimat la Școala Alergării a reușit să obțină titlul de vicecampion mondial în proba de 10 km alergare pe șosea, fiind ulterior medaliat cu bronz în proba de 6.000 de metri cross country.

Cea de-a doua sportivă legitimată la Școala Alergării, Maria Șter (F 70 ani) a reușit să obțină bronzul în proba de 800 de metri, locul 4 în cea de 1.500 de metri respectiv locul 5 în proba de 3.000 de metri.

Carol Farcaș (M 75 ani) legitimat la C.S.M.Baia Mare a izbutit să stabilească două noi recorduri naționale, obținând un loc 4 la proba de 60 metri garduri și un loc 10 la cea de 200 de metri, la care se adaugă un loc 9 în proba de 60 metri plat.

Monica Anișoara Hordo (F45 ani) sportivă aparținând Clubului Sportiv Municipal Baia Mare a izbuit un loc 9 la săritura în lungime, reușind cu 4:66 să stabilească un record personal, plus un loc 21 în proba de 60 metri plat.

Cel de-al șaselea atlet maramureșean Artur Ianos Miklos (M 50 ani) component al A.C.S.Athletic Târgu Lăpuș a reușit în proba de 10 km alergare pe șosea un merituos loc 14 cu un timp de 38:26, iar în proba de 8.000 de metri cross country un loc 19 la individual, fiind rezervă în echipa României la această probă.

„Notre respect” pentru toate aceste rezultate remarcabile reușite de cei șase atleți maramueșeni.

Text si foto: Alin Boțioc

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!