Amelia Lundback va juca din vară pentru CS Minaur - Ziarul de Maramures

Amelia Lundback va juca din vară pentru CS Minaur

Amelia Lundback va juca din vară pentru CS Minaur. Sportiva s-a născut în localitatea suedeză Stensjon, pe 22 septembrie 1998. Joacă pe postul de conducător de joc și are 1.76m și 68 kg. A început handbalul la Savehof, iar la seniori a evoluat pentru BK Heid și Kungalvs HK, scrie minaur.ro.

Amelia Lundback a jucat pentru IK Savehof între 2018 și 2020, iar mai apoi la H65 Hoors HK, până în 2022. A trecut la Skuru IK Handbold, acolo unde va juca până la finalul sezonului în curs. Are o selecție pentru prima reprezentativă și alte 29 de selecții pentru naționala de junioare. La Skuru a purtat echipamentul cu numărul 11, iar la Minaur va avea numărul 33. În acest moment, Skuru ocupă locul 4 în campionatul suedez, însă la doar un singur punct distanță de ocupanta locului 2, Hoors.

A marcat 56 de goluri în Champions League, 33 de goluri în EHF European League și alte 14 în Cupa EHF.

Amelia Lundback: “Consider că este un pas înainte în cariera mea și de aceea am ales CS Minaur Baia Mare. Campionatul României este unul puternic, este o foarte bună ligă și este minunat să joci împotriva unora dintre cele mai bune jucătoare din lume. Eu voi veni din vară la Minaur pentru a ajuta echipa să joace din nou în cupele europene. Este un obiectiv al meu și, sunt sigur, al echipei. Am urmărit câteva meciuri ale viitoarei mele echipe și am văzut ce atmosferă frumoasă este în sală la meciurile importante. Este extraordinar pentru un sportiv să joace cu sala plină, să fie atins de atmosfera din sală, este minunat. Îmi place să joc pe postul de conducător de joc și, de asemenea, ca inter stânga, însă pot juca oriunde la linia de 9m. Postul de centru îmi place cel mai mult. Joc și faza de apărare și îmi place să mă apăr în zona centrală.

Antrenorul principal al echipei Skuru, Magnus Oscarsson Soder, a declarat: “Suntem fericiți de timpul în care am lucrat cu Amme și faptul că trimitem încă un jucător în Europa ne face mândri. Îi urăm lui Amme mult noroc în noul ei mediu”, notează sursa citată.

Foto-CS Minaur

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!