Fotbal american: Los Angeles Rams a câştigat al doilea Super Bowl din istoria sa - Ziarul de Maramures

Fotbal american: Los Angeles Rams a câştigat al doilea Super Bowl din istoria sa

Echipa Los Angeles Rams a câştigat al doilea Super Bowl din istoria sa, graţie unui touchdown marcat cu 85 de secunde înainte de sfârşitul meciului cu Cincinnati Bengals, duminică, pe SoFi Stadium din Los Angeles, gazda ediţiei din acest an a finalei Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), informează AFP și Agerpres.

Rams, care a cucerit primul său titlu de campioană a NFL în anul 2000, când franciza era stabilită la St Louis (Missouri), îi succede în palmares formaţiei Tampa Bay Buccaneers, care a fost eliminată în play-off, la jumătatea lunii ianuarie, accelerând astfel retragerea legendarului Tom Bardy, septuplu câştigător de Super Bowl.

Finala s-a disputat pe o vreme însorită şi o temperatură de 30 de grade Celsius, în faţa unor celebrităţi precum The Rock, care a anunţat cele două echipe, Jennifer Lopez, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O’Neal, Sean Penn, Samuel L. Jackson, Charlize Theron şi Ye (Kanye West).

Los Angeles Rams a reuşit două touchdown-uri în primul şi al doilea sfert al jocului, prin Odell Beckham Jr şi Cooper Kupp, dar Cincinnati a răspuns imediat prin Tee Higgins, care a relansat partida (13-10). Gazdele au suferit însă o pierdere uriaşă, prin ieşirea de pe teren a starului Odell Beckham Jr, din cauza unei accidentări la genunchiul stâng.

După spectacolul de la pauză, în care publicul s-a delectat pe ritmurile hip hop ale unor vedete precum Kendrick Lamar, Dr. Dre, Eminem, Snoop Dogg, Mary J. Blidge şi 50 Cent, invitatul surpriză, Bengals a preluat controlul meciului în debutul reprizei secunde.

La prima sa lansare, quarterback-ul Joe „Cool” Burrow l-a lansat foarte bine pe Tee Higgins, care a reuşit al doilea său touchdown, Bengals preluând astfel conducerea (17-13). Oaspeţii şi-au mărit apoi avantajul prin Evan McPherson (20-13), înainte ca Rams să reducă diferenţa prin Matt Gay (20-16).

Finalul meciului a fost dramatic, Matthew Stafford pasându-i decisiv lui Cooper Kupp, desemnat MVP-ul finalei, care a adus victoria californienilor, printr-un touchdown reuşit cu mai puţin de un minut şi jumătate înainte de finalul jocului (23-20).

Pentru Cincinnati Bengals aceasta este a treia înfrângere suferită într-un Super Bowl, după cele din 1982 şi 1989, ambele în faţa formaţiei San Francisco 49ers.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!