Auto: Marele Premiu al Belgiei va figura în calendarul Formulei 1 şi în 2023

Marele Premiu al Belgiei va figura în calendarul Formulei 1 şi în 2023, a anunţat promotorul Campionatului Mondial, cu puţin înaintea ediţiei din acest an a cursei de pe circuitul Spa-Francorchamps, informează AFP și Agerpres.

„Formula 1 poate confirma că Marele Premiu al Belgiei va figura în calendarul din 2023, în urma unui acord vizând prelungirea parteneriatului nostru. Mai multe detalii despre calendarul 2023 vor fi anunţate în timp util”, a indicat Formula 1, promotorul campionatului, într-un comunicat laconic.

În timp ce MP al Franţei dispare din calendar în 2023, vecinul său belgian rămâne, însă contractul său a fost prelungit doar pentru o ediţie. Pentru viitorul pe termen mai lung al MP al Belgiei, discuţiile continuă, mai ales în legătură cu o posibilă rotaţie cu alte Mari Premii desfăşurate în Europa

După ce a fost stabilită soarta MP al al Franţei şi a celui al Belgiei pentru anul viitor, rămâne cea a istoricului MP de la Monaco, care nu a fost reînnoit, însă ar urma să figureze în calendar.

Directorul executiv al Formula 1, Stefano Domenicali, a explicat miercuri că F1 vrea să pună în aplicare „un fel de rotaţie care să le permită tuturor să facă parte din calendar”.

În faţa interesului tot mai mare pentru F1 şi a noilor standarde financiare reprezentate de nou-veniţi in campionat (Arabia Saudită, Miami sau Las Vegas anul viitor), „istoria nu este suficientă”, a spus Domenicali.

Pe lista Marilor Premii care au avut loc cel mai des în Campionatul Mondial începând cu 1950, MP al Belgiei este pe locul 4, ediţia de duminică fiind cea cu numărul 67.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!