Auto-WRC: Kalle Rovanpera a câştigat Raliul Portugaliei şi a urcat pe primul loc în Campionatul Mondial - Ziarul de Maramures

Auto-WRC: Kalle Rovanpera a câştigat Raliul Portugaliei şi a urcat pe primul loc în Campionatul Mondial

Finlandezul Kalle Rovanpera (Toyota) a câştigat duminică Raliul Portugaliei şi a urcat pe primul loc în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) după această a cincea etapă a sezonului, informează AFP și Agerpres.

Kalle Rovanpera, campionul en titre, a dominat raliul în absenţa francezului Sebastien Ogier, unul dintre coechipierii săi de la Toyota, şi a devansat doi piloţi Hyundai, spaniolul Dani Sordo şi un alt finlandez Esapekka Lappi.

Rovanpera s-a impus în 10 din cele 19 probe speciale, inclusiv în ultima, „power stage” care aduce puncte suplimentare în campionat.

Este a noua victorie a finlandezului în vârstă de 22 de ani de când a debutat la categoria regină a WRC în 2017. Precedenta victorie a avut loc anul trecut în Raliul Noii Zeelande.

În clasamentul campionatului, Rovanpera este urmat de estonianul Ott Tanak, care a fost pe locul 4 duminică. Pe poziţia a 3-a în clasamentul campionatului sunt Ogier şi britanicul Elfyn Evans.

Ogier, de opt ori campion mondial al acestei categorii, nu participă în acest an la toate raliurile şi nu a concurat în Portugalia. El va reveni în Sardinia la începutul lui iunie după ce a câştigat deja Raliul Monte Carlo şi cel al Mexicului.

Foto: Kalle Rovanpera Facebook

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!