Minaur termină sezonul cu un nou loc 2 - Ziarul de Maramures

Minaur termină sezonul cu un nou loc 2

Patru echipe, patru stări de spirit diferite. Același lucru și în cazul suporterilor. Sâmbătă și duminică s-a disputat turneul Final Four al Cupei României Râureni la handbal masculin în Sala Polivalentă “Lascăr Pană”, scrie minaur.ro.

Duminică, exact în ziua în care, cu 49 de ani în urmă, se punea bazele primului club eminamente de handbal din țară, HC Minaur. N-a fost să fie și o nouă cupă în vitrină, dar nici locul al doilea nu este de lepădat. Este un sezon bun pentru Minaur, cu locul al doilea în campionat și aceeași poziție în cupă. Chiar dacă vreo două lacrimi s-au desprins din ochii suporterilor la meciul cu Constanța.

Ziua finalelor a început cu meciul dintre CSU din Suceava și CSM București, cu sucevenii cotați cu a doua șansă, deși cu o zi înainte au fost aproape de surpriză, de a elimina Constanța. Au fost mai buni și în meciul cu CSM București, reușind o victorie clară. Au cucerit medaliile de bronz și au făcut o bună propagandă jocului de handbal.

CSU din Suceava – CSM București: 35-29 (18-15)

Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare; cca 800 spectatori
Au arbitrat: Theodor Șerbu – Andrei Vasilescu (București). Observator: Gheorghe Bejenariu (Pitești)
Aruncări de la 7m: 8-3 (transformate: 6-1; au ratat: Gavriloaia, Balazs / Csepreghi, Dodică). Minute de eliminare: 18-8 (în min. 54, Bruj a fost descalificat pentru a treia eliminare)
Suceava: Darius Makaria (14 intervenții, a apărat și un 7m), Dragoș Podovei, Paul Simulescu – Daniel Stanciuc 8 (5 din 7m), Botond Balazs 6 (unul din 7m) – desemnat omul meciului de la echipa sa, Răzvan Gavriloaia 5, Cătălin Zarițchi 4, Alex Dascălu 4, Leondard Ștefan 2, Alexandru Bologa 2, Andrei Bruj 2, Adrian Urda 1, Vencel Csog 1, Albert Vizitiu, Cosmin Lupu. Antrenori: Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu
CSM București: Vitali Șimansky (6 intervenții, a apărat și un 7m), Mihai Merlă (4 intervenții) – Tudor Botea 10 (omul meciului de la echipa sa), Roman Dodică 4 (unul din 7m), Adrian Rotaru 3, Alexandru Csepreghi 3, Andrei Mitu 2, Grigorios Ioannou 2, Chike Onyejekwe 2, Octavian Buzău 1, Dan Duță 1, Andras Szasz 1, Mihai Nica, Nicolae Ungureanu, Ștefan Coconoiu, Bogdan Oancea. Antrenori: Eliodor Voica, Bogdan Voica

inala mare a adus față în față cele două echipe care s-au bătut pentru locul al doilea în Liga Zimbrilor, CS Minaur și CSM Constanța. Dacă în campionat locul al doilea a însemnat câștig de cauză pentru Minaur, acum locul al doilea a însemnat înfrângere. A fost un meci foarte tare, cu două echipe obosite după un sezon încărcat, precum și după două meciuri tari disputate în ziua precedentă. Echipele și-au împărțit perioadele de dominare, au fost pe rând la conducerea jocului, iar finalul a fost mai bun pentru “marinari”, care au câștigat trofeul.

CSM Constanța – CS Minaur Baia Mare: 23-24 (12-10)

Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare; cca 2.200 spectatori
Au arbitrat: Romeo Ștefan (Ploiești) – Bogdan Stark (București). Observator: Ionuț Barbu (București)
Aruncări de la 7m: 2-4 (transformate: 1-4; a ratat Stankovic). Minute de eliminare: 14-8 (Chikovani 2, Caba 2, Ravnic, Nikolic, G. Ilie / Nagy, Vujovic, Kotrc 2; în min. 21. Caba a ;primit direct cartonașul roșu)
Constanța: Dan Vasile (15 intervenții) – omul meciului de la echipa sa, Vlăduț Rusu, Gabriel Preda – Ionuț Nistor 5, Vladimir Ravnic 5, Strahinja Stankovic 4 (unul din 7m), Vitali Komogorov 3, Andrei Drăgan 3, Zoran Nikolic 2, Irakli Chikovani 1, Gabriel Ilie 1, Daniel Susanu, Liviu Caba, Alexandru Andrei, Rareș Ștefan. Antrenori: George Buricea, Ionuț Pușcașu
Minaur: Anton Terekhov (6 intervenții), Barna Buzogany (2 intervenții, a apărat și un 7m) – Milan Kotrc 6 (3 din 7m), Călin Căbuț 4, Viorel Fotache 3 – omul meciului de la echipa sa, Stefan Vujic 3, Anderson Mollino da Silva 2, Stevan Vujovic 2 (unul din 7m), Robert Nagy 1, Tomas Cip 1, Erik Pop 1, Gabriel Massuca Teca, Nemanja Ratkovic, Daniel Bera, Mihai Dobra. Antrenor: Alexandru Sabou

A urmat festivitatea de premiere, oficiată de președintele FRH, Constantin Din, și de dna Georgiana Mutu (reprezentante sponsorului principal). Au primit medalii și plachete echipele clasate pe podium, iar CSM Constanța a cucerit trofeul. De asemenea, au primit plachete și componenții brigăzilor de arbitri, cei doi observatori și, nu în ultimul rând, clubul Minaur, căruia i s-a mulțumit pentru organizare, a mai precizat sursa citată.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!