Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Oamenii de ştiinţă israelieni au dezvoltat un tratament pe bază de iaurt pentru holeră - Ziarul de Maramures

Oamenii de ştiinţă israelieni au dezvoltat un tratament pe bază de iaurt pentru holeră

Oamenii de ştiinţă israelieni au dezvoltat un nou tratament probiotic pe bază de iaurt pentru holeră şi alte boli infecţioase şi inflamaţii, a anunţat vineri Universitatea Ben Gurion (BGU) din sudul Israelului, relatează agenţia Xinhua, preluată de Agerpres.

În cadrul unui studiu publicat în jurnalul ştiinţific Microbiome, oamenii de ştiinţă de la BGU au identificat noi candidaţi la medicamente pe baza moleculelor izolate din iaurtul probiotic pentru combaterea bacteriilor patogene şi pentru tratarea diferitelor afecţiuni inflamatorii.

Cercetătorii au izolat molecule secretate de drojdie în chefir, care este o băutură fermentată preparată din iaurt de lapte, produsă prin inocularea drojdiilor şi bacteriilor în lapte. Apoi, oamenii de ştiinţă au constatat că aceste molecule au un potenţial semnificativ de a combate bacteriile patogene, prin reducerea semnificativă a virulenţei bacteriei Vibrio cholerae, care provoacă holera.

Efectul antibacterian s-a bazat pe întreruperea proceselor de comunicare între celulele bacteriene şi de interferare în agregatele bacteriene, ce joacă roluri semnificative în virulenţa Vibrio cholerae şi în progresia bolii. Obţinerea activităţii antibacteriene prin blocarea comunicării celulare reprezintă o strategie promiţătoare împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, au observat cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au constatat, de asemenea, că moleculele izolate au efect antiinflamator semnificativ în timpul „furtunii de citokine”, care este un răspuns extrem al sistemului imunitar şi totodată principala cauză de deces a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, dar şi în cazul afecţiunilor inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!