Maramureș: Viteza, alcoolul și șofatul fără permis, ”răsplătite” de polițiști cu reținerea certificatelor de înmatriculare sau cu dosare penale

Polițiștii Serviciului Rutier au executat acțiuni pe linia combaterii excesului de viteză, în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră. Acțiunile s-au desfășurat în perioada 7-13 iunie a.c.

În cadrul acțiunii au fost verificate 79 de autovehicule și au fost aplicate 69 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 46.835 lei. Ca măsură complementară s-a dispus reținerea a trei certificate de înmatriculare și a 19 permise de conducere, din care 15 pentru viteză excesivă și patru pentru efectuarea de depășiri neregulamentare.

Alți zece bărbați au intrat și ei în colimatorul polițiștilor rutieri în urma unei acțiuni desfășurate în weekendul care tocmai s-a încheiat.

Poliția Maramureș: ”În week-end-ul 12/13 iunie a.c., polițiștii maramureșeni au identificat în trafic 10 bărbați care au condus sub influența alcoolului sau fără permis de conducere. Bărbații, cu vârste cuprinse între 19 și 53 de ani, sunt din Maramureș. În urma testării cu aparatul etilotest șapte dintre aceștia au avut alcoolemia între 0,65 mg/l și 2,20 mg/l alcool în aerul expirat, doi au condus fără a deține permis de conducere, iar unul a condus comițând ambele infracțiuni. Totodată, trei dintre bărbați au fost implicați și în accidente rutiere cu victime.”

În toate cazurile polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii de infracțiuni la regimul rutier, iar în cazul celor trei accidente rutiere au fost întocmite dosare penale și pentru vătămare corporală din culpă.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!