Franţa: Nouă arestări într-o suburbie a Parisului după ce o secţie de poliţie a fost atacată - Ziarul de Maramures

Franţa: Nouă arestări într-o suburbie a Parisului după ce o secţie de poliţie a fost atacată

Nouă persoane au fost arestate după ce o secţie de poliţie de poliţie din La Courneuve, suburbie din nordul Parisului, a fost atacată duminică noaptea în urma ciocnirilor între tineri şi forţe de poliţie, după decesul unui tânăr care nu oprise în trafic la un ordin al poliţiei, a anunţat luni şeful poliţiei din Paris, transmite Reuters și Agerpres.

”Au fost nouă arestări, ceea ce nu este nesemnificativ”, a precizat Laurent Nunez luni la postul TF1. ”Întăririle de poliţie au restabilit rapid ordinea şi securitatea”, a adăugat el.

Potrivit dpa, zeci de tineri au atacat duminică târziu o secţie de poliţie din La Courneuve cu artificii şi cocteiluri Molotov, după ce un tânăr de 18 ani a murit miercuri în timp ce era urmărit de o maşină a poliţiei. În timpul atacului au fost de asemenea incendiate tomberoane, au relatat postul BFMTV şi cotidianul Le Parisien, citând poliţia.

Un tânăr de 18 ani pe un scuter a fost lovit frontal de o maşină de poliţie şi rănit mortal miercuri seară în suburbia Aubervilliers, la nord-est de Paris. Tânărul, care avea şi un pasager, ignorase iniţial un control în trafic al poliţiei şi apoi trecuse pe roşu în timp ce era urmărit de maşina de poliţie.

Poliţia afirmă că scuterul încercase să depăşească o maşină şi s-a ciocnit frontal cu o altă maşină de poliţie chemată în ajutor. Poliţiştii spun că au încercat să evite un taxi şi s-au ciocnit cu scuterul.

În timp ce …Materialul integral, AICI

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!