Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Un restaurant din Turnul Eiffel, condus de un chef recompensat cu stele Michelin, promovează gastronomia prietenoasă cu clima - Ziarul de Maramures

Un restaurant din Turnul Eiffel, condus de un chef recompensat cu stele Michelin, promovează gastronomia prietenoasă cu clima

Un restaurant de lux situat la primul etaj al Turnului Eiffel din Paris ar putea să nu pară o alegere evidentă atunci când vine vorba despre a promova activismul de mediu, însă maestrul bucătar care îl conduce, Thierry Marx – un chef recompensat cu stele Michelin -, doreşte să îl transforme într-o vitrină a gastronomiei prietenoase cu clima, informează Reuters și Agerpres.

Folosind ingrediente de sezon şi locale, gătite cu un consum minim de energie, restaurantul „Madame Brasserie” oferă clienţilor o privelişte spectaculoasă asupra Parisului şi, totodată, o perspectivă nouă asupra felului în care industria restaurantelor poate să propună preparate „mai verzi”.

În timp ce finaliza un aperitiv pe bază de praz, iar echipa lui se pregătea pentru tura de seară, Thierry Marx a spus că meniul său este conceput pentru a minimiza amprenta de carbon a acestui restaurant.

„Acest praz, o plantă de sezon în această perioadă, este cultivat la mai puţin de 50 de kilometri distanţă de aici. Îl preparăm în suc propriu şi îl asezonăm cu muguri de plante care sunt crescute într-o grădină organică de la periferia Parisului şi care sunt livrate cu bicicleta”, a dezvăluit maestrul bucătar francez.

„Este ceva simplu, are un impact limitat al carbonului, este uşor de mâncat şi este economic – ne facem treaba cu un impact minimal asupra mediului”, a adăugat el.

Thierry Marx – care a primit prima lui stea Michelin în 1998, coordonează mai multe restaurante şi este o celebritate naţională în Franţa după ce a participat la mai multe show-uri TV culinare – a dezvăluit că după inaugurarea din luna iunie, întregul restaurant a fost conceput pentru a economisi apă şi energie.

În urmă cu 20 de ani, un astfel de restaurant ar fi fost puternic iluminat înainte de începerea turei de seară, cu toate becurile aprinse şi cu toate cuptoarele pornite, a mai spus bucătarul francez.

În prezent, echipa lui găteşte preparatele în caserole din cupru şi pe plite cu inducţie, care încălzesc doar tigăile, nu şi întreaga bucătărie.

„Ne aflăm în mijlocul unei crize a energiei şi al unei crize de mediu, nu putem să presupunem că aceste lucruri nu ne privesc doar pentru că noi conducem un restaurant. Conştientizarea unor astfel de probleme se produce, uneori, puţin mai târziu în profesia noastră, însă, astăzi, mai există doar foarte puţini proprietari de restaurante sau de hoteluri care nu doresc să facă această tranziţie”, a adăugat Thierry Marx.

Foto-www.latribune.fr

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!