Uraganul Béryl şi vânturile sale ''devastatoare'' au lovit sudul Antilelor - Ziarul de Maramures

Uraganul Béryl şi vânturile sale ”devastatoare” au lovit sudul Antilelor

Uraganul Beryl a lovit luni insula Grenada, în Antile, cu vânturi „devastatoare” de până la 240 km/h, a avertizat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) al SUA, relatează AFP și Agerpres.

„Ochiul lui Beryl a lovit insula Carriacou”, în sudul Antilelor, la 11:10, ora locală (15:10 GMT), a declarat agenţia americană care le-a ordonat locuitorilor să „acţioneze imediat” pentru a se proteja.

Beryl este considerat extrem de periculos, iar vânturile sale au crescut, ajungând la 240 km/h, reprezentând o ameninţare potenţial mortală, potrivit NHC, care se teme de „daune catastrofale” pentru statul Grenada.

Prim-ministrul statului Dickon Mitchell le-a cerut locuitorilor să se adăpostească şi să respecte restricţiile de circulaţie din insulă de la 19:00 la 07:00 marţi.

Béryl a trecut luni la categoria 4 după ce a fost retrogradat cu câteva ore mai devreme la categoria 3 pe scara Saffir-Simson, fără ca acest lucru să înlăture pericolul reprezentat de acest fenomen.

Un uragan de categoria 4 este considerat extrem de periculos deoarece este însoţit de vânturi de cel puţin 209 kilometri pe oră.

Beryl este primul uragan al sezonului în Atlantic. Un fenomen climatic de această amploare este extrem de rar la începutul sezonului uraganelor – care durează de la începutul lunii iunie până la sfârşitul lunii noiembrie în Statele Unite.

Foto-Agerpres

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!