Val de caniculă în Europa: Danemarca a înregistrat un record de temperatură pentru luna iulie

Danemarca a înregistrat miercuri cea mai ridicată temperatură pentru luna iulie şi riscă să marcheze un record absolut de căldură, a anunţat miercuri institutul meteorologic din această ţară după ce canicula care a adus deja temperaturi record în Europa a ajuns şi în Scandinavia, informează AFP și Agerpres.

Precedentul record de temperatură pentru luna iulie în Danemarca a fost măsurat în 1941, când termometrele au atins 35,3 grade Celsius, potrivit Institutului meteorologic danez (DMI).

”Astăzi, a fost doborât cu 35,6 grade măsurate la Borris, în Iutlanda occidentală”, a precizat DMI pe Twitter miercuri.

Institutul meteorologic a avertizat deja că mai multe recorduri de temperatură ar putea fi doborâte în Danemarca miercuri în contextul sosirii unei mase de aer cald din sud.

”Această zi ar putea intra în istorie întrucât anumite prognoze sugerează că un nou record de temperatură este foarte aproape”, a indicat DMI într-un comunicat publicat miercuri. ”Recordul anterior are o vechime de 47 de ani”.

Recordul absolut de temperatură în Danemarca, 36,4 grade Celsius, a fost înregistrat în august 1975.

În ţara vecină Suedia, Institutul meteorologic şi hidrologic suedez (SMHI) a emis marţi o alertă care vizează mare parte din ţară pentru zilele de miercuri şi joi.

”Va fi foarte cald, cu temperaturi care vor ajunge până la 30-35 de grade”, a avertizat agenţia meteorologică suedeză.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!