Zăpada şi gheaţa creează probleme în estul Franţei - Ziarul de Maramures

Zăpada şi gheaţa creează probleme în estul Franţei

Condiţiile de iarnă severă, inclusiv zăpada abundentă şi ploaia îngheţată, au cauzat probleme în Franţa, în special în regiunile de lângă graniţa cu Germania, informează DPA și Agerpres.

Mai multe accidente şi întreruperi ale traficului rutier s-au produs în regiunile Alsacia şi Lorena, miercuri, iar camioanele au primit interdicţie de circulaţie pe drumurile principale.

O tânără a murit în urma unei coliziuni frontale între două automobile în apropiere de localitatea Longwy, marţi seară. Mai multe alte persoane au fost rănite grav în acel accident, a raportat cotidianul Le Republicain Lorrain.

În Metz, un camion răsturnat a blocat autostrada locală miercuri dimineaţă, în timp ce în satul Zellwiller, aflat la 35 kilometri sud-est de Strasbourg, un camion a derapat lângă o şcoală primară. Nicio persoană nu a fost rănită, a precizat cotidianul Dernieres Nouvelles d’Alsace.

Traficul rutier a fost parţial oprit pe dealurile din proximitatea munţilor Vosges, iar utilajele de deszăpezire nu au putut să ajungă pe anumite drumuri din cauza condiţiilor dificile generate de formarea gheţii pe carosabil.

O avertizare de vreme severă a fost emisă pentru 31 de departamente din jumătatea nordică a Franţei.

Trenurile TGV din Franţa continuă totuşi să circule spre destinaţii din Germania, deşi anumite servicii intercity din Germania spre Franţa au fost întrerupte. Se consideră că trenurile germane sunt mai susceptibile să sufere avarii din cauza căderilor de gheaţă.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!