ISJ Maramureș: Fiecare elev înscris în programul ”Școala după școală” va primi câte un tichet în sumă de 200 de lei

Au fost publicate în MO normele metodologice

Au fost publicate, în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 186/24.02.2021, Normele metodologice de aplicare a Programului național pilot de tip „Școala după școală”, pentru elevii până la clasa a VIII-a, inclusiv, aprobate prin Ordinul ministrului educației, nr. 3300/19.02.2021, a transmis astăzi Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș.

Programul vine în sprijinul elevilor care au avut dificultăți în procesul de învățare, pe parcursul ultimului an, propunând măsuri remediale menite să recupereze decalajele, având ca obiectiv final consolidarea și aprofundarea cunoștințelor specifice, în vederea diminuării ratei abandonului școlar, în special pentru elevii proveniți din medii sociale dezavantajate.

Fiecare elev cuprins în program va beneficia de un tichet în valoare de 200 de lei, pentru semestrul al II-lea al anului școlar curent. Bugetul total pentru acest program este de 30 de milioane de euro și va fi finanțat prin Programul operațional Capital uman 2014-2020.

Potrivit sursei citate, programul prevede ca toți elevii, până în clasa a VIII-a inclusiv, vor putea beneficia de acest program, dacă sunt în risc de abandon școlar sau dacă nu au putut participa la cursurile online.

Măsurile de sprijin aprobate de Guvern îi vor ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la școală, să ajungă la același nivel cu cei care au participat la cursurile online și să poată beneficia, ulterior, de o pregătire care să le ofere șansa încadrării pe piața muncii, a arătat ISJ Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!