Matei și Olivia au realizat standul României la Școala Elementară “Freeman’s Mill“ din Buford, GA, SUA

Matthew (Matei) și Olivia sunt doi copii extrem de inteligenți și frumoși care fac performanță la școala pe care o urmează în Buford, Georgia respectiv, Școala Elementară “Freeman’s Mill“. Părinții celor doi frați, sunt din Baia Mare și au ajuns pe tărâmul făgăduinței în urmă cu 20 de ani.

Copiii au cetățenie dublă, adică sunt și români și americani, stăpânesc bine ambele limbi și ce este extrem de impresionant este faptul că ambii își doresc să vadă municipiul Baia Mare, dar și Carpații din țara lor natală. Părinții lor le vorbesc necontenit despre frumusețile României și trăiesc cu speranța ca într-o bună zi să revină ACASĂ. Matei este în clasa a V-a, iar Olivia este în clasa a II-a (kindergarten).

Scoala Elementara “Freeman’s Mill “ din Buford, GA, SUA, în data de 19 ianuarie 2023, a organizat evenimentul ”International night”. A fost o seară în care copiii au realizat standuri din diferite culturi ale lumii pentru o cunoaștere mai bună a tradițiilor acestora. Astfel, au fost prezentate obiecte artizanale din America de Sud, America de Nord, Asia și Europa Romania (Moldova ,Italia, Polonia, Scotia, Irlanda, Germania). Mama celor doi copilași, Roxana, ne-a precizat că americanii care au vizitat standul lor știau foarte multe lucruri despre Nadia Comaneci, Hagi, Vlad Țepeș și chiar despre Brâncuși. Evenimentul s-a încheiat cu parada țărilor și dansuri etnice.

Pentru ca standurile să fie cât mai bine realizate, evenimentul s-a desfășurat in Sala de sport a Scolii Elementare “Freeman’s Mill“.

#dor #iubire #acasa

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!