Alin Sebastian Bîrda, primar Baia Sprie: Lucrările la Casa de Cultură din Chiuzbaia sunt în grafic

Lucrările de reabilitare a Casei de Cultură din Baia Sprie sunt asigurate prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), dar și din fonduri de la bugetul local. Cost total al execuție este de 1,146,505 lei.

Conform precizărilor făcute de primarul orașului Baia Sprie clădirea va fi anvelopată termic, se vor realiza finisaje interioare și exterioare, zugrăveli, tâmplăria va fi înlocuită, se vor face recompartimentări arhitecturale etc.

Alin Sebastian Bîrda, primarul orașului Baia Sprie: ”După o perioadă lungă de eforturi de a accesa liniile de finanțare, adică de a găsi fonduri pentru reabilitarea Căminului Cultural din Chiuzbaia, de a selecta proiectant si constructor, este deja început proiectul de reabilitare a unui spațiu atat de drag chiuzbăienilor. Perseverența si voința de a nu lăsa o clădire simbol a comunității să se distrugă în mijlocul satului a fost răsplătită prin bucuria de a începe lucrul. Ce lucrări sunt realizate: anveloparea construcției cu termoizolație; schimbarea învelitorii existente din tablă fălţuită, cu învelitoare din ţiglă ceramică; lucrări de finisaje interioare şi exterioare, zugrăveli, înlocuire tâmplărie și lucrări de recompartimentare interioară și instalații tehnice; lucrări de recompartimentare arhitecturală pentru amenajarea spațiului de intrare, a grupurilor sanitare, pe sexe și pentru persoane cu dizabilităţi, vestiare şi spaţiu tehnic pentru centrala termică. La finalul proiectului clădirea va dispune de toate spațiile unei bune funcționări: sală de spectacole, foyer, holuri, depozite și grupuri sanitare, spaţiu tehnic pentru centrala termică. Acum se desface tencuiala veche, se curață pereții de vopsea, se închid goluri, se fac compartimentări în grupurile sanitare și se înlocuiesc grinzile cu probleme.

La această oră, în orașul Baia Sprie sunt mai multe șantiere deschise, astfel că, se lucrează din plin în parcul din centrul istoric, la centrul multifuncțional (cinematograf), la sala de sport din Tăuţii de Sus și evident la Căminul Cultural din Chiuzbaia.

”Ne bucurăm că putem lucra, toate santierele se află în activitate și mergem înainte”, a mai precizat primarul Alin Sebastian Bîrda.

Modernizare: Grupă de gradiniță cu program prelungit în Satu Nou de Sus

Lucrările continuă în ritm susținut la sala de sport din Tăuţii de Sus

Vasile Barbul: 654 corpuri vechi de iluminat stradal vor fi înlocuite cu corpuri cu led, în orașul Baia Sprie

(VIDEO)Reducerea emisiilor de carbon. Alin Bîrda, primar: ”Câștigul major al acestui proiect este reabilitarea totală a cartierului Nyres din Baia Sprie”

(VIDEO)Amenajare parc, orașul Baia Sprie, Maramureș

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!