Modernizare: Grupă de gradiniță cu program prelungit în Satu Nou de Sus

Primăria Baia Sprie a modernizat o grupă de gradiniță cu program prelungit, care este funcțională din acest an preșcolar. Grupa este parte din școala care se află în localitatea Satu Nou de Sus.

Primarul orașului Baia Sprie intenționează să modernizeze toate unitățile de învățământ pentru a stopa astfel tendința părinților de a-și înscrie copiii la școlile și liceele din Baia Mare.

Alin Sebastian Bîrda, primarul orașului Baia Sprie: ”În cadrul Şcolii din Satu Nou de Sus funcționează din anul şcolar 2022/2023 grupă de grădiniță cu program prelungit care a fost acum dotată cu mobilier specific constând în 20 de paturi, mese și scaune potrivite vârstei și activităților derulate la nivel preşcolar. Ne bucurăm că, cu susținerea Inspectoratului Școlar Județean și implicarea Primăriei și Consiliului Local Baia Sprie, am reușit să redeschidem școala la nivel preşcolar. Avem speranța că comunitatea va continua să aibă servicii educaționale aproape de casă, dorim să stopam tendința de a duce copiii la alte unități de învățământ, în Baia Mare. Vom continua modernizarea nu numai a Școlii din Satu Nou, ci și a tuturor unităților de pe raza orașului Baia Sprie. Se renovează și spații la Școala Gimnazială Baia Sprie și se finalizează în această primăvară Sala de Sport din Tăuții de Sus. Urmează mai apoi aplicarea pe PNRR pentru dotarea tuturor unităților de învățământ cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Mergem înainte cu investițiile în condițiile de studiu ale copiilor noștri. Ei reprezintă viitorul comunității noastre.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!