Miza în 2023: Creşterea traficului aerian, a numărului de pasageri, curse externe şi construcţia unui nou terminal de pasageri

Creşterea traficului aerian, implicit a numărului de pasageri, curse externe şi construcţia unui nou terminal de pasageri – aceasta este miza administraţiei Aeroportului Internaţional Maramureş (AIM) în 2023, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul de dezvoltare, Ionuţ Caraba.

„Mizăm ca în anul 2023, să realizăm o creştere a numărului de pasageri pe rute interne şi externe cu plecare din Baia Mare într-un procent de 25%, raportat la traficul de anul trecut (2022). În paralel, ne concentrăm pe programul de investiţii stabilit de Consiliul Judeţean, un program amplu care prevede construcţia unui nou terminal de pasageri şi marfă, evaluat la 30 de milioane de euro, dar şi alte dotări suplimentare menite să asigure securitate zborurilor, implicit a aeroportului, investiţie evaluată la 20 de milioane euro. Sunt planuri din perspectiva imediată care repun AIM în careul celor mai importante din Transilvania”, a spus Ionuţ Caraba.

Acesta a menţionat că în anul 2023, se aştepată ca cel mult 100.000 de pasageri îmbarcaţi pe zboruri interne sau externe să treacă prin AIM. În anul 2021, 75.000 de pasageri au tranzitat aeroportul spre diferite destinaţii.

De asemenea, directorul de dezvoltare al AIM a punctat că în acest an din Baia Mare vor mai fi deschise încă trei zboruri spre diferite ţări europene, îndeosebi spre ţările unde lucrează mulţi localnici. AICI-RESTUL ARTICOLULUI semnat de jurnalistul Leontin Cupar

Șase zboruri pe săptămână operate de TAROM de pe Aeroportul Internațional Maramureș

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!