Biblioteca din Baia Sprie va fi renovată

Lucrările pentru renovarea Bibliotecii din Baia Sprie au fost deja demarate. Primarul Alin Sebastian Bîrda spune că toate spațiile care au această utilitate vor fi modernizate, iar personalul va munci în condiții decente.

Pentru ca lucrările de renovare să se desfășoare într-un ritm alert, iar cărțile să fie protejate, acestea au fost mutate la Casa Sztancsek.

Alin Sebastian Bîrda, primarul orașului Baia Sprie: ”Ne-am asumat renovarea tuturor spațiilor și clădirilor de interes public aflate în patrimoniul nostru. Mulți ani văduvită de investiții și renovări, Biblioteca și personalul care își desfaşoară acolo activitatea şi-au asumat pe parcursul anilor rolul educativ, de resursă de formare și cultivare a nevoii de cultură și lectură. E nevoie acum ca spațiul să fie renovat și modernizat în așa fel încât să corespundă funcțional și estetic nevoilor actuale. Au început lucrările și mă bucur că se continuă renovarea corpului de clădire adiacent Casei de Cultură pe care am reușit să-l salvăm și să-l punem în valoare așa cum merită, cu toții bucurându-ne în prezent de frumuseţea lui. În prezent, volumele din bibliotecă sunt provizoriu mutate și adăpostite la Casa Sztancsek, fosta Trezorerie, iar biblioteca va fi în scurt timp funcțională.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!