(FOTO)Potecă tematică la Lacul Mogoșa. Iubitorii de natură sunt invitați la o plimbare în jurul lacului - Ziarul de Maramures

Breaking News

(FOTO)Potecă tematică la Lacul Mogoșa. Iubitorii de natură sunt invitați la o plimbare în jurul lacului

În 7 iunie 2021, au fost demarate lucrările de reabilitare a promenadei din jurul Lacului Mogoșa, de către Primăria Baia Sprie. În acea zi a fost montat primul podeț. De atunci și până acum, sub atenta supraveghere a primarului Alin Sebastian Bîrda lucrările, au avansat de la o lună la alta.

Acum, plimbarea în natură a celor care iubesc zona și chiar a turiștilor, a fost completată cu o alee tematică pe care au fost instalate panouri informative.

Alin Sebastian Bîrda, primarul orașului Baia Sprie: ”După ce în urmă cu un an, am amenajat aleea pietonală din jurul Lacului Mogoșa, ne-am gândit că trebuie sa completăm plimbarea în natură cu o potecă tematică și educativă compusă din panouri informative, utile și interesante care ne reamintesc că Natura e casa biodiversității, casa vieții. Panourile prezintă importanța lemnului în natură, a pădurii în circuitul ecologic și speciile protejate din zonă. E necesar să protejăm patrimoniul nostru natural, locurile unde iubim să ne relaxăm, să le punem în valoare și să și educam, dacă se poate, publicul care se bucură de ele.

Aleea din jurul Lacului Mogoșa are o lungime de 400 m și o lățime de 2 metri și este în întregime din piatră. Aceasta are trei podețe din lemn, confecționate de angajații Serviciului Public din cadrul Primăriei Baia Sprie. Podețele au rolul de a ușura accesul turiștilor în zona lacului Mogoșa.

De precizat ar fi faptul că, cele trei podețe au fost construite în atelierele Serviciului Public, angajații lucrând la producerea / debitarea materialelor și a produselor finite necesare.

Cei care iubesc natura, acum pot face plimbări relaxante și în siguranță în jurul lacului.

Foto 6-7 ARHIVA Ziarul de Maramures

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!