Steaua Titianei Mihali nu va apune niciodată pentru borșeni. Artista are de acum un loc special pe Aleea Stelelor

Steaua Titianei Mihali nu va apune niciodată pentru borșeni. Privighetoarea Maramureșului are locul ei special pe Aleea Stelelor din Borșa, spune primarul localității.

Ion Sorin Timiș, primar Borșa: ”Titiana Mihali, cunoscuta interpretă de muzică populară, a primit o stea pe Aleea Stelelor din Borșa. Placheta a fost înmânată lui Găvriliță Mihali, fratele artistei. Steaua Titianei Mihali nu va apune niciodată pentru borșeni. Privighetoarea Maramureșului are locul ei special pe Aleea Stelelor din Borșa.”

Titiana Mihali a fost una din cele mai apreciate interprete de muzică populară din Maramureș. Artista fost supranumită Privighetoarea Maramureșului. Titiana s-a născut în 29 noiembrie 1950 la Borșa și a trecut la cele veșnice în 11 septembrie 1991 la Sighetu Marmației.

La vârsta de doar 17 ani, datorită talentului său înnăscut, a fost angajată la Ansamblul „Maramureșul” din Baia Mare însă a colaborat și cu Ansamblul „Cercănelul” din Borșa.

În anul 1968, Titiana Mihali a participat la festivalul internațional de folclor de la Dijon, Franța unde a primit ”Colierul de Aur”, trofeu care i-a fost înmânat chiar de către președintele Franței de atunci, Charles de Gaulle. Ulterior, la festivalul international din Polonia, Tatiana Mihali a fost premiată cu ”Cheia de Aur” și ”Cupa de Cristal”. Festivalurile au fost o rampă de lansare pentru ea deoarece a avut astfel posibilitatea de a participa la numeroase turnee în toată lumea. Calitățile vocale i-au fost admirate de consumatorii de muzică popular din Macedonia, Norvegia, Egipt, Sudan etc.

Un incident tragic petrecut în sânul familiei sale, a determinat-o pe Titiana să se schimbe radical inclusiv pe plan artistic, muzica ei plină de veselie transformându-se într-una plină de tristețe.

Titiana Mihali s-a stins din viață la vârsta de doar 41 de ani.

Post-mortem i s-a acordat Titlul de Cetățean de Onoare al orașului Borșa, iar acum a primit o stea pe Aleea Stelelor din localitatea sa natală.

Printre cele mai cunoscute piese interpretate de Titiana Mihali se numără: ”Mireasă, cununa ta”, ”Cobor oile la vale”, ”Du-te, dorule, în lume”, ”Coborâi din deal în vale”, ”Cine bea apă din vad”, ”Rămâne lumea de mine” etc.

#INMEMORIAMTitianaMihali

Foto-Primăria orașului Borșa

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!