Ed Sheeran şi BTS, câştigătorii Europe Music Awards 2021

Ed Sheeran şi BTS sunt principalii câştigători ai Europe Music Awards 2021 (EMA), la o gală ce a promis să promoveze egalitatea şi vizibilitatea drepturilor LGBTQ+, care au fost subminate în Ungaria, gazda ceremoniei, notează Agerpres.

Cântăreţul britanic Ed Sheeran a obţinut două dintre cele mai importante premii, “Cel mai bun artist” şi “Cel mai bun cântec” pentru “Bad Habits”, la cea de-a 28-a ediţie a Europe Music Awards ale reţelei MTV, desfăşurată duminică seara în capitala Ungariei.

Pe scena de la Papp Laszlo Budapest Sportarena, trupa sud-coreeană BTS a fost încoronată cu cele mai multe premii – patru în total: “Cel mai bun grup” şi “Cel mai bun artist pop”, precum şi “Cel mai bun artist K-Pop” şi “Cei mai buni fani”.

În schimb, Justin Bieber, care a avut cele mai multe nominalizări, a plecat cu mâna goală.

Primul premiu decernat la gala de la Budapesta a fost însă acordat lui Maluma, ”cel mai bun artist latino”. În discursul său, artistul columbian a mulţumit echipei şi mamei sale (“Mamă, te iubesc”, a spus el în spaniolă), după ce s-a declarat “foarte mândru să fie latino”. Distincţia de “Cel mai bun artist latino” este cu atât mai meritorie dacă luăm în considerare categoria rivalilor săi pentru acest premiu: Bad Bunny, J. Balvin, Rosalia, Rauw Alejandro şi Shakira, scrie EFE.

În ceea ce priveşte celelalte genuri muzicale, cântăreaţa americană originară din Trinidad şi Tobago Nicki Minaj a câştigat la hip-hop, formaţia italiană Maneskin, câştigătoarea Eurovision 2021 – la rock, muzicianul american Lil Nas X – cel mai bun videoclip, pentru controversatul “Montero (Call Me By Your Name)”, britanicul Yungblud – la muzică alternativă, în timp ce DJ-ul francez David Guetta este câştigătorul MTVEMA 2021 pentru cea mai bună muzică electronică.

Rapperiţa americană Saweetie, care a şi prezentat gala, a fost desemnată cel mai bun artist nou.

Anul acesta a fost acordat şi premiul MTV EMA Generation Change Award, care onorează tinerii din întreaga lume care luptă pentru a promova “egalitatea şi dragostea”, combătând în acelaşi timp politicile anti-LGBTQ+.

Diversitatea a triumfat şi datorită primei reprezentaţii de până acum a unui artist transgender, tânărul german Kim Petras. Aceasta a fost doar o altă parte a declaraţiei globale a MTV, la fel ca şi schema de culori a logo-ului din acest an, în care rozul a fost foarte prezent.

În ţinută multicoloră şi însoţit de trupa sa, ambele lucruri rare, Ed Sheeran a interpretat “Overpass Graffiti” şi ulterior “Shivers”, consemnează EFE.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!