Breaking News

”Grasu` Contrabasu`” de Ion Sapdaru, regia Radu Dinulescu

Dacă nu știți cum să vă petreceți timpul din acest weekend, noi vă sugerăm să mergeți la teatru. Spectacolele pregătite de actorii băimăreni sunt și pentru copii, dar și pentru adulți.

Astfel, sâmbătă, 19 noiembrie, de la orele 10.00 și 11.30, la sala Teatrului de Păpuși este programat spectacolul ”Capra cu trei iezi”, regia Iulian Bulancea – repunere în scenă după spectacolul ”Capra cu trei iezi” de Aristotel Apostol din anul 1973.
Scenografia este semnată de Ida Grumaz și Mihai Vălu, coregrafia de Carmen Bulancea, distribuția spectacolului fiind formată din actorii Camelia Strat, Sonia Codorean, Irina Oțoiu, Liliana Voș, Ruxandra Lăzărescu, Carmen Bulancea, Alin Albu, Vlad Crișan și Iulian Bulancea.

“Capra cu trei iezi” este transpusă scenic într-o viziune originală. Prin incantații, supranaturalul e chemat să pună ordine în universul casnic al caprelor, perturbat de forțele răului întruchipate de Cumătrul Lup. Metafore vizuale puternice, filon folcloric sugestiv, păpuși stilizate, univers sonor live vin să contureze magic cunoscutul basm al lui Ion Creangă.

Spectacolul durează 50 de minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

Duminică, 20 noiembrie, de la ora 19.00, publicul este invitat la spectacolul ”Grasu` Contrabasu`” de Ion Sapdaru, regia Radu Dinulescu, consultant scenografie Mihai Vălu.

Pui mic, Țoancă, Biluță… sunt câteva porecle la care răspunde Pompiliu, 36 de ani, obez și necăsătorit. Are poftă de mâncare, mai puțin poftă de viață. De la vârsta de șase ani a încăput pe mâna celor trei mătuși mămoase. Nu a avut parte de experiențe erotice. Mătușile rezolvă însă problema. Angajează o prostituată pe post de menajeră, pentru a salva aparențele. Mecanismul, odată pus la punct, ar trebui să dea roade.

Din distribuție fac parte actorii Andrei Han, Claudia Păunescu, Aurora Prodan, Diana Podăreanu și Rodica Pașca.

Spectacolul se joacă la Sala Mare, durează 1 oră și 40 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei – întreg sau 10 lei – cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!