PREMIERĂ: ”TEATRU-ACASĂ”, un proiect semnat de Radu Macrinici

Aleșii au aprobat ”TEATRU-ACASĂ” la ultima ședință a Consiliului Local Baia Mare, un proiect conceput și susținut de managerul Teatrului Municipal, Radu Macrinici.

Programul presupune montarea în spaţiile neconvenţionale din cartierele mai noi ale orașului, mergând până la periferia acestuia, a unor spectacole după texte aparținând acelei categorii denumite astăzi ”teatru de consum”, în cel mai bun sens al cuvântului. Un program, care se adresează, așadar, locuitorilor din cartierele marginale, un program care, așa cum îi arată și numele, va fi suficient de prietenos și deschis tuturor gusturilor, pentru a atrage atenția și acelor spectatori pentru care drumul spre teatru rămâne încă o complicată aventură.

Această modalitate de ”introducere” în lumea magică a spectacolului, poate reprezenta o șansă de educație prin cultura vie, trecerea la un nivel superior de emancipare și o oportunitate de a participa activ la viața culturală și socială a orașului. Spectatorii se vor regăsi în aceste spectacole, pentru că textele alese vor vorbi despre lumea și problemele lor, despre personaje cu care vor rezona, despre dialog și solidaritate, despre comunitatea și spațiul civic în care trăiesc.

Pentru că “acasă” nu înseamnă doar casa în care stăm, pentru că “acasă” înseamnă și parcul de lângă noi, cartierul, piațeta sau strada pe care locuim, pentru că “acasă” nu sunt doar cei dragi din casă, ci și cei de afară, cu care ne întâlnim, ne salutăm, stăm de vorbă pe o bancă sau pur și simplu ne vedem în fiecare zi.

În acest “acasă de afară” – adesea mai prietenos și mai ospitalier decât cel dinăuntru – teatrul băimărean vrea să se întâlnească cu tine, spectatorule, să-ți spună povești, să te bine-dispună cu muzică și umor de calitate. Și cine știe, poate într-o bună zi, ne vei vizita și tu, în casa noastră din centrul vechi, unde te vom aștepta mereu cu brațele deschise, ca să ne bucurăm împreună de teatru.

  • poate ca teatrul “de consum” sau “de cartier” va fi mai bun decat ceea vedem in ultima vreme inauntru.
    Oh, si pe cand niste programe cu mai multa imaginatie ??? sau cerem prea mult si nu e cwzul ? probabil.. dar e ok cu muzica si umor :)) Felicitari

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!