Județul Maramureș, promovat peste hotare. 140 de ani de la încheierea primelor relații diplomatice

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș și Gabriel Ștețco, consilier județean, au oferit Institutului Cultural Român din Madrid o expoziție fotografică – “Maramureș: tradiții și povești”, anunță administrația județeană.

Expoziția este realizată de Centrul Creației Populare, în care sunt prezentate bisericile de lemn din Maramureș, aflate în patrimoniul UNESCO, cu ocazia celebrării a 140 de ani de relații diplomatice româno-spaniole.

Expoziția “Maramureș: tradiții și povești” va avea și a doua parte în care vor fi expuse obiecte tradiționale maramureșene. Expoziția este oferită de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și va putea fi vizitată în Madrid în perioada 5 iulie – 5 august.

Promovarea frumuseților Maramureșului și dezvoltarea sectorului turistic reprezintă o prioritate pentru executivul Consiliului Județean, transmite instituția.

Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș: “Mulțumesc doamnei ambasador Gabriela Dancău și celorlalți diplomați români implicați în aceste proiecte prin care reușim să promovăm în Spania locuri și frumuseți din România care merită văzute.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!