Sighetenii sunt așteptați la teatru. ”Un, doi, trei sau Președintele”-de Molnár Ferenc, un spectacol organizat de Teatrul ARARAT Baia Mare

Teatrul Ararat din Baia Mare organizează astăzi, 15 martie 2021, de la ora 18.00, la cinematograful Mara din Sighetul Marmației, spectacolul ”Un, doi, trei sau Președintele”, de Molnár Ferenc.

Din distribuție fac parte: Claudiu Pintican, Mircea Gligor, Sanda Savolszky, Paul Covaci, Raluca Florian, Denisa Nechita, Sandra Nechita, Tania Popa, Silviu Băeș, Bogdan Aciuan și Dan Cordea. Regia artistică este semnată de Claudiu Pintican.

Despre piesă: ”Comedia într-un act „Un, doi, trei sau Preşedintele” , a celui mai mare comediograf maghiar Molnár Ferenc, este, în esență, o jalonare a operațiunilor care sunt necesare pentru a deveni “apt” într-o societate de consum, respectând, bineînțeles, ierarhiile sociale.

Norrison, preşedinte de bancă, îi manipulează pe cei din jur ca un „prestidigitator”, găsind soluţii în împrejurări încurcate și situații limită. Cumpărarea de titluri nobiliare pentru protejaţii săi e o uzanţă facilă. Transformă identitatea lor cât ai clipi. Urcarea pe scara socială poate fi un tertip în funcţie de interesele celui puternic.

O comedie, aici şi acum, în care cochetăriile, în tandem cu mecanismul birocratic, funcţionează ireproşabil. O dantelărie milimetric concepută, o aventură tonică, cu suişuri şi coborâşuri în ritm alert. Personajele par desprinse dintr-un carusel cosmopolit care surprinde un mecanism ce trebuie mereu uns pentru că repetitivitatea este o lege universal valabilă. Negustori, conţi, doctori şi comitete se adună într-un bazar al civilizaţiilor. Contele Dubois-Schottenburg, Dr. Pinsky, Osso, Ciring, Antal, Lidia, Dr. Faber și dr. Wolff sunt numai câteva nume din galeria multinaţională prezentă în scenă. Fibra comică ţâşneşte la tot pasul, din dialoguri şi situaţii-surpriză.

Spectacolul este organizat în colaborare cu Centrul Cultural Sighet și a Primăriei Sighetu Marmației.

Foto 1-arhiva, foto 2-Teatrul Ararat Baia Mare

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!