Spectacolul ”Burqa și basma”, la Teatrul Municipal Baia Mare

Burqa și basma” după o idee a lui Radu Dinulescu

Actorii Teatrului Municipal Baia Mare au pregătit pentru acest weekend două spectacole care se vor juca pe scena din sala mare a instituției, în zilele de 31 ianuarie 2020, ambele de la ora 19.00. Este vorba despre ”Burqa și basma” și ”Povești din bucătărie”.

Astfel, sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul de dans contemporan și artă digitală, ”Burqa și basma” după o idee a lui Radu Dinulescu, regia artistică purtând semnătura lui Raul Hotcaș și Wajdi Gagui (Tunis).

Spectacolul atinge un punct extrem de sensibil – violența contra femeii – temă care, atât în zona Africii de Nord, cât și la noi, are conotații diferite, în funcție de cutume, tradiții și apartenențe religioase. Dar, indiferent de zona geografică, de calitatea culturală a spațiului exemplificat, de apartenența socială a subiecților, manifestările violenței au același impact uman, același profund efect degradant al grupului social în care se manifestă.

Spectacolul se joacă la sala mare cu publicul în sală. Durata este de 60 minute, iar prețul unui bilet este de 20 lei.

Duminică, 31 ianuarie, de la ora 19.00, revine pe scenă ”Povești în bucătărie”, o creație colectivă a actorilor din distribuție, în regia lui Cristian Ban. Spectacolul îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria copilăriei fiecăruia dintre noi.

”Povești în bucătărie” se joacă cu publicul în sală. Spectacolul are o durată de 90 minute, iar prețul unui bilet este de 20 de lei.

Informații și rezervări se pot face la numărul de telefon 0736216437.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!