Arestat pentru înșelăciune - Ziarul de Maramures

Arestat pentru înșelăciune

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, la data de 11 iunie 2024, au efectuat o percheziție domiciliară, în orașul Cisnădie, în cadrul unui dosar penal care vizează infracțiunea de înșelăciune în formă continuată.

Un bărbat, de 37 de ani, din Cisnădie, a fost reținut și, ulterior, arestat preventiv.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2021 – 2024, persoana cercetată, declinându-și calitatea de contabil autorizat, le-ar fi solicitat persoanelor vătămate, 10 identificate până în prezent, diverse sume de bani ca titlu de garanție, în scopul facilitării obținerii de fonduri europene nerambursabile. Victimele ar fi achitat garanția bănească, fără a beneficia apoi de fondurile promise.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 84.000 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii de investigare a criminalității economice au luat măsura reținerii bărbatului, pentru 24 de ore.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus ieri arestarea preventivă a persoanei cercetate, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!