Cetăţeni din Irak, Algeria și Sudan, opriți la frontieră. Aceștia intenționau să ajungă într-o țară din spațiul Schengen

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au depistat nouă cetăţeni străini, dintre care patru au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, iar cinci au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, pe jos, cu intenția de a ajunge într-o țară din spațiul Schengen. Cu toţii sunt cercetaţi acum pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

Duminică, 17 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul SPF Berveni, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate. În acest context, în jurul orei 12.00, pe direcţia localităţii Oar, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, poliţiştii de frontieră au depistat un grup format din patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Acestea au fost conduse la sediul STPF Satu Mare, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că sunt cetăţeni irakieni (trei adulţi cu vârste cuprinse între 32 şi 35 de ani şi un copil în vârstă de doi ani), solicitanți de azil în România.

Persoanele intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei.

În aceeași zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au desfăşurat și ei o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Iulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației: ”Lucrătorii noștri au depistat pe raza comunei Ulma, județul Suceava, în apropierea frontierei de stat, trei cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zona de frontieră. Aceștia au fost conduşi la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că sunt din Algeria, au vârste între 29 și 20 de ani și că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.”

Tot ieri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret, județul Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de responsabilitate, în copperare cu Poliția Orașului Siret. Astfel, în jurul orei 02.20, oamenii legii au depistat în zona de frontieră, pe direcția orașului Siret, doi cetățeni străini, care în urma verificărilor s-a stabilit că sunt din Sudan, au vârste de 23, respectiv 32 de ani și că au trecut ilegal din Ucraina în România.

Iulia Stan: ”În toate cele trei cazuri se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalul cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!