Nigerian depistat de polițiștii de frontieră cu un paşaport spaniol care nu îi aparţine

Polițiștii de frontieră din Satu Mare au oprit la aproximatix 700 de metri față de frontiera Petea un nigerian care a prezentat la control un document de călătorie spaniol care aparținea altei persoane.

Poliţiştii de frontieră au oprit pe drumul naţional care duce în PTF Petea, un bărbat care s-a legitimat cu un paşaport biometric emis de autoritățile spaniole. Persoana a fost condusă la sediul SPF Petea deoarece polițistul de frontieră, care a verificat documentul, a constatat faptul că persoana oprită pentru legitimare nu este una și aceeași cu titularul documentului în cauză, iar paşaportul aparține altei persoane.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul este de fapt un cetăţean nigerian, în vârstă de 30 de ani care intenţiona să iasă din România prin PTF Petea cu un document fals deoarece nu are documente legale care să îi permită călătoria în spațiul Schengen. De asemenea, s-a constatat, cu ocazia verificărilor, faptul că documentul de identitate pe care l-a prezentat la control este căutat de autoritățile spaniole din februarie 2020.

Poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals privind identitatea și tentativă de ieșire din țară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!