Sătmărean reținut de DIICOT pentru șantaj și trafic de droguri - Ziarul de Maramures

Sătmărean reținut de DIICOT pentru șantaj și trafic de droguri

Procurorii DIICOT Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, deținere de droguri de mare risc, fără drept, pentru consum propriu și șantaj.

Din cercetările efectuate de DIICOT a rezultat faptul că acesta a comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) către consumatori, inclusiv minori, din municipiul Satu Mare. De asemenea, din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că inculpatul, pe parcursul lunii februarie 2024, a adresat, în mod repetat, amenințări cu acte de violență unei persoane vătămate, cu scopul de a obține o pretinsă datorie și dobândă în contul unei tranzacții cu droguri, fiind prins în flagrant în timp ce primea suma de bani.

Ulterior, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind descoperite mai multe doze de canabis, un cântar electronic de mare precizie, două grindere, suma de 1.000 lei, precum și alte mijloace de probă.

În ziua de 29.02.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!