VIDEO-O altfel de operațiune. După mai bine de 5 ore, un cerb rănit a fost salvat de jandarmii buzoineni

Joi seara, jandarmii din cadrul Postului Montan Nehoiu, județul Buzău au fost sesizați de către administrația publică locală Gura Teghii despre faptul că într-o zonă abruptă de pe albia unui pârâu din localitate se află un cerb rănit la un picior, vizibil slăbit și care nu poate ieși din râpa respectivă.

Jandarmii împreună cu administrația publică locală și reprezentanții fondului cinegetic, respectiv ai Ocolului Silvic Siriu s-au deplasat de urgență în zonă, fiind căutate soluții pentru eliberarea animalului. Starea cerbului precum și gabaritul acestuia, estimat la peste 300 de kg au făcut ca intervenția să fie una extrem de dificilă.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Buzău s-a luat măsura contactării unor medici veterinari pentru tranchilizarea cerbului.

Animalul a fost tranchilizat de către specialiști, iar după evaluarea stării medicale s-a constatat că cerbul are o leziune circulară în zona unui picior din față. În acestă situație, medicul veterinar a apreciat că este necesară transportarea animalului în municipiul Buzău pentru efectuare unui tratament adecvat, întrucât, dacă ar fi fost eliberat în mediul natural nu ar fi avut șanse de supraviețuire.

Având în vedere aceste aspecte, la propunerea reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, cu acordul tuturor părților implicate, cerbul a fost transportat cu autocamioneta pusă la dispoziție de Primăria Gura Teghii către municipiul Buzău.

Cerbul a fost adăpostit la Baza Sportivă a Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, unde urmează să fie supus unei intervenții chirugicale și tratat de către medicul veterinar care a participat la intervenție, cu sprijinul specialiștilor din cadrul DSVSA si tehnicienilor veterinari jandarmi. După vindecare, cerbul va fi eliberat eliberat în mediul natural.

Informații și VIDEO-Jandarmeria Română

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!