Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 6 grade C, astăzi, în Maramureș

Vremea se va încălzi astăzi în județ. Cerul va fi temporar noros. În cursul nopții, pe arii extinse vor cădea precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei.

La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab, la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 6 grade C, iar cele minime între -2 si 1 grad C. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea a fost rece noaptea și dimineața. Cerul a fost temporar noros. În cursul zilei local a nins slab. Cantitatea maximă de apă a fost de 1,8 l/mp la Cavnic. Vântul a suflat în general slab cu intensificări în zona montană înaltă de până la 36 km/h la stația meteo Iezer. Temperaturile maxime au fost de 1 grad C la Baia Mare, Ocna Șugatag, Târgu Lăpuș și 4 grade la Baia Mare, Sighetu Marmației. Cel mai rece a fost la Târgu Lăpuș -10 grade, Cavnic -9 grade, -8 grade la Sighetu Marmației și Ocna Șugatag, -7 grade la stația meteo Iezer, -4 grade în Baia Mare. Stratul de zăpadă măsura până la 60 cm la stația meteo Iezer, 25 cm la Cavnic, 11 cm în Pasul Gutâi, 10 cm la Băiuț. 8 cm în Baia Mare, 7 cm la Sighetu Marmației, 4 cm la Târgu Lăpuș, 3 cm la Ocna Șugatag. Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în scădere.

Gheața este prezentă la malul râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Ruscova, Iza și Mara. Curg sloiuri de gheața pe râul Mara. Exploatarea acumularii hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat și uscat, respectiv curat și parțial umed în zona de munte.

Info trafic

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu zece utilaje și au răspândit 42 de tone de material antiderapant pe DN 1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN 18, DN 17C și DN 18B. Cerul este parțial acoperit, vântul prezintă intensificări temporare în zona de munte. Vizibilitatea în trafic este bună.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!