Alocația de hrană a bolnavilor internați în spitale va crește de la 10 lei la 40 de lei/zi - Ziarul de Maramures

Alocația de hrană a bolnavilor internați în spitale va crește de la 10 lei la 40 de lei/zi

Deputatul de Maramureș, Gabriel Zetea vine cu noi precizări legate de alocația de hrană a bolnavilor internați în spitale. Aceasta va fi de 40 de lei/zi și nu de 10 lei/zi cum este în prezent.

Gabriel Zetea, deputat de Maramureș: ”Am semnat inițiativa legislativă pentru modificarea și completarea Legii 95/2006 republicată, care prevede ca, încă de la prima zi de internare în spitale, alocația de hrană a bolnavilor să fie de 40 de lei pe zi, similară cu alocația de hrană din penitenciare și nu de 10 lei/zi, cum este în prezent. Inițiativa aparține deputatului PSD Bogdan Ivan Gruia și a fost semnată de toți colegii din grupul parlamentar PSD.”

Demnitarul spune că inițiativa este bine-venită deoarece hrana pe care o primesc acum bolnavii este insuficientă.

Gabriel Zetea: ”Pacienții din spitalele românești trebuie să fie respectați. Condițiile de cazare au fost îmbunătățite, însă hrana pe care o primesc bolnavii este insuficientă. Tocmai din acest motiv, Parlamentul trebuie să adopte de urgență legea care prevede ca suma pentru alocația de hrană a pacienților să fie crescută fără întârziere. Așteptăm ca PNL și USR să nu se opună și acestui proiect, așa cum ne-au obișnuit prin toate acțiunile pe care le-au făcut. Românii merită respect! Pacienții din România au nevoie de hrană adecvată și suficientă pentru a se reface. PSD susține toate inițiativele legislative care pot oferi românilor un trai mai bun.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!