Senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țăgârlaș solicită verificarea cererilor de finanțare depuse pe Măsura M3 - Ziarul de Maramures

Senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țăgârlaș solicită verificarea cererilor de finanțare depuse pe Măsura M3

Senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țăgârlaș a înregistrat ieri, 10 februarie, o interpelare adresată ministrului Economiei, Claudiu Năsui referitoare la Măsura M3 din cadrul schemei de ajutor de stat, prin care se acordă finanțări nerambursabile pentru investiții. Parlamentarul solicită verificarea cererilor de finanțare depuse pentru M3.

Senatorul spune că în regiunea de N-V a țării sunt 5.196 de companii înscrise în acest program însă doar 436 vor beneficia de finanțare.

Cristian Niculescu Țăgârlaș, senator de Maramureș: ”Am înregistrat o interpelare adresată ministrului Economiei, respectiv domnului Claudiu Năsui, referitoare la Măsura M3 din cadrul schemei de ajutor de stat, instituită prin Ordonanța de Urgență nr. 130 din 31 iulie 2020, prin care se acordă finanțări nerambursabile pentru investiții, în contextul crizei provocate de pandemia de Covid-19. În regiunea de N-V a țării s-au înscris în acest program 5.196 de companii, dintre care doar 436 vor beneficia de finanțare. În ultimele două zile au fost depuse 366 de proiecte cu o valoare de cofinanțare din partea beneficiarilor de 61% – un criteriu care favorizează respectivele solicitări.”

Cristian Niculescu Țăgârlaș argumentează elaborarea interpelării din prisma faptului că există anumite suspiciuni legate de divulgarea de informații către anumiți solicitanți.

Cristian Niculescu Țăgârlaș: ”Având în vedere aceste cifre, există suspiciuni privind divulgarea de informații către anumiți solicitanți, care au crescut valoarea cotei de cofinanțare pentru a beneficia de această măsură. Prin prezenta interpelare, am solicitat verificarea modului în care au fost înregistrate cererile de finanțare din ultimele 14 zile. Este evident că scopul inițial al acestei măsuri, – acela de a ajuta firmele afectate de pandemie -, nu va fi atins deoarece companiile care au nevoie cu adevărat de finanțare sunt defavorizate pe criteriul cote de cofinanțare.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!