Programe de sprijin pentru zona montană - Ziarul de Maramures

Programe de sprijin pentru zona montană

Marți, 16 noiembrie, a avut loc ședința Comisiei pentru industrii si servicii. În cadrul reuniunii, Florin-Alexandru Alexe a susținut și votat mai multe proiecte de importanță majoră pentru economia românească.

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș:

↗️Am avizat favorabil Ordonanța Guvernului numărul 120/2022, care susține programele de sprijin pentru zona montană, pentru susţinerea producătorilor autohtoni (dezvoltarea stânelor montane), dezvoltarea unui sector agroalimentar durabil şi competitiv (centrele de colectare și prelucrare a laptelui din zona montană), asigurarea unor condiţii de viaţă în mediul rural apropiate de cele din mediul urban, promovarea producţiei autohtone şi ecologice şi valorificarea produselor tradiţionale şi montane cu valoare adăugată .

↗️ Am avizat favorabil Ordonanța Guvernului numărul 82/2022, care prevede acordarea de granturi din fonduri externe nerambursabile pentru investiţii destinate capacităţilor de prestare de servicii şi retehnologizării IMM-urilor pentru refacerea capacități de reziliență. Pandemia sanitară din ultimii ani peste care se suprapun alte crize de natură geopolitică au impus intervenția decisivă și cu impact ridicat pentru asigurarea lichidităților pentru IMM-uri din partea guvernului.

↗️ Am avizat favorabil Ordonanța Guvernului numărul 113/2022, care prevede măsuri necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, decontarea unor cheltuieli privind sprijinirea refugiaţilor din Ucraina, precum şi acordarea de granturi din fonduri externe nerambursabile pentru investiţii destinate retehnologizării IMM-urilor.

↗️ Am avizat favorabil Ordonanţa de urgenţã a Guvernului numărul 99/2022, care prevede instituirea programului IMM Invest Plus, care facilitează accesul la finanţare al firmelor, necesară realizării proiectelor de investiţii şi pentru continuarea activităţii. Programul va fi implementat sub forma unei scheme de ajutor de stat în baza căreia se vor acorda garanţii şi granturi, care vor acoperi o parte din costurile de finanţare a creditelor contractate și va putea fi accesat până la 31 decembrie 2022, iar plata dobânzilor se va face în maximum 13 luni de la data acordării creditului. Programul IMM Invest Plus include IMM Invest, Agro IMM Invesr, IMM Prod, Garant Construct, Innovation, Rural Invest.

↗️ Luăm toate măsurile necare pentru consolidarea economiei! Sprijinim România!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!