Deputatul Florin-Alexandru Alexe s-a întâlnit cu Bogdan Chițescu, administratorul special de la REMIN SA - Ziarul de Maramures

Deputatul Florin-Alexandru Alexe s-a întâlnit cu Bogdan Chițescu, administratorul special de la REMIN SA

Tema: Stoparea poluării din Bozânta Mare

Împreună cu Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș am avut o întâlnire cu Bogdan Chițescu, administratorul special al Companiei Naționale a Metalelor Prețioase și Neferoase REMIN SA, a anunțat deputatul liberal Florin-Alexandru Alexe.

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș: ” În cadrul întâlnirii, am discutat despre modalitățile prin care se poate stopa poluarea din Bozânta Mare. Pe termen scurt, una dintre soluții este udarea zonei. Astfel, se poate evita ridicarea prafului și se poate asigura protejarea gospodăriile cetățenilor. Pe termen lung, am discutat despre reluarea unei părți a activității miniere sau ecologizarea totală a zonei. Am stabilit de comun acord că vom realiza o vizită în teren.”

Vă redăm mai jos, punctul de vedere al deputatului liberal cu privire la situația din Bozânta Mare.

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș: Situația din Bozânta Mare reprezintă o preocupare constantă atât pentru mine, cât și pentru întreaga echipă de la nivelul județului Maramureș. Este o problemă veche, care nu a fost rezolvată de mulți ani.

‣ Împreună cu colegii mei, am atras atenția de nenumărate ori asupra problemelor cu care se confruntă cetățenii din Bozânta Mare. De la preluarea mandatului, am vazut problemele de la fața locului de mai multe ori, fie împreună cu Marinescu Dumitru, primarul orașului Tăuții-Măgherăuș și Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, fie cu specialiști în domeniul mediului.

‣ În urmă cu un an și jumătate, împreună cu colegul meu Călin Bota, am depus o interpelare la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pe tema situației ecologizării perimetrelor miniere închise din județul Maramureș, prin care am supus atenției ministrului situația dezastruoasă în care se află perimetrele miniere închise din județ, care s-au transformat în adevărate bombe ecologice.

‣ De asemenea, am avut mai multe întâlniri cu miniștrii Mediului, Apelor și Pădurilor, respectiv al Economiei. La sfârșitul lunii iunie a.c., împreună cu Marinescu Dumitru, primarul orașului Tăuții-Măgherăuș și Călin Bota, deputat de Maramureș, am avut o întâlnire cu Florin Spătaru, ministrul Economiei. Am simțit că problema noastră este ascultată și că există soluții pentru a proteja cetățenii din Bozânta Mare. Pe termen scurt, experții din Ministerul Economiei propun udarea zonelor pentru stoparea ridicării prafului, iar pe termen mediu și lung, am discutat despre repornirea unei părți a activității sau ecologizarea întregii zone. La reuniune, a fost prezent Bogdan Chițescu, administratorul special al Companiei Naționale a Metalelor Prețioase și Neferoase REMIN SA. Împreună cu acesta, am stabilit organizarea unei vizite în zonă în perioada următoare.

‣ Rămânem preocupați de situația din Bozânta Mare. Facem toate demersurile necesare pentru a proteja cetățenii.

Foto: Florin-Alexandru Alexe FB

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!