Reglementări noi în activitatea avocaților - Ziarul de Maramures

Reglementări noi în activitatea avocaților

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ,,Legea privind modificarea și completarea Legii nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, proiect inițiat împreună cu colegul meu liberal Daniel Fenechiu, a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților și urmează să fie promulgat de Președinte.”

Modificări aduse întăresc drepturile avocaților în ceea ce privește compensația pentru munca lor dar și cheltuielile asociate. Astfel, s-au reglementat următoarele aspecte:

– reducerea onorariilor va fi posibilă doar în mod argumentat și cu posibilitatea contestării separate sau ca un motiv distinct, generând căi de atac ordinare,
– normativele și procedura de decontare a cheltuielilor de deplasare, fiind consolidate transparența și eficiența procesului pentru avocați.
Onorariul convenit între avocat și client este prezumat a fi proporțional cu valoarea sau complexitatea cauzei sau cu activitatea avocatului în cadrul speței.

”Sunt mândru să pot contribui la îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru avocații din România și îi mulțumesc domnului Av. Bragaru pentru implicarea și sprijinul său în acest demers. Împreună, am reușit să finalizăm acest proiect și să aducem schimbările necesare pentru profesia noastră”, a declarat președintele Comisiei juridice din Senat, senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!