Băuturile energizante nu vor mai putea fi vândute sau oferite gratuit minorilor (PL) - Ziarul de Maramures

Breaking News

Băuturile energizante nu vor mai putea fi vândute sau oferite gratuit minorilor (PL)

Se va interzice comercializarea și pe o rază de 100 m în jurul școlilor

Proiectul de lege a fost inițiat de senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș. După ce proiectul de lege va fi publicat în Monitorul Oficial, comercianții nu vor mai putea vinde fizic băuturile energizante minorilor, nici prin mediul online și nici prin alte metode de vânzare la distanță.

”Mă preocupă viitorul copiilor noștri și de aceea, împreună cu mai mulți colegi liberali, am inițiat un proiect de lege prin care băuturile energizante nu vor mai putea fi vândute sau oferite gratuit tinerilor sub 18 ani. Proiectul pe care l-am inițiat și care a fost avizat ieri pozitiv în Comisia juridică a Senatului, interzice comercializarea băuturilor energizante persoanelor cu vârsta sub 18 ani, inclusiv prin comerțul online sau prin alte metode de vânzare la distanță. În plus, proiectul prevede interzicerea publicității online pentru astfel de produse, pentru a-i ține pe tineri cât mai departe de aceste substanțe nocive pentru sănătatea lor”, a precizat senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, președintele Comisiei Juridice din Senatul României.

De asemenea, potrivit inițiativei, se interzice comercializarea băuturilor energizante și a derivatelor acestora prin automate, în incinta unităților sanitare sau a unităților de învățământ preuniversitar, precum și pe o rază de 1000 de metri în zona școlilor.

”Avem o mare responsabilitate pentru sănătatea tinerilor noștri, iar această lege reprezintă o intervenție legislativă fermă pentru protejarea viitorului”, a mai precizat demnitarul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!